"Jucaria" noua a jandarmilor din Bucuresti si ce face aceasta

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Jandarmii din Bucuresti s-au ales cu o noua "jucarie" si entuziasmati au scos-o la joaca pe strazile Capitalei.

Potrivit utilizatorului de Facebook Andi Laslau (cel care a uploadat un clip cu noua achizitie) este vorba despre o masina cu numar de MAI pe care este instalat un difuzor puternic.

"Dupa mai multe minute de probe, in care au dat play unor sunete de sirena enervante si tot soiul de mesaje inregistrate in limba engleza, cei din masina i-au dat de cap instalatiei.

Timp de cateva zeci de minute, din difuzor a rasunat obsesiv, la volum mare, urmatorul mesaj: "Stimati cetateni, va rugam sa va pastrati calmul si sa respectati recomandarile fortelor de ordine. Activitatea dumneavoastra contravine legii. Va mulțumim!" Mesajul a avut fix efectul contrar, agitand si mai mult spiritele.

1

"Jucaria" nu pare doar un simplu megafon, ci mai degraba o "arma sonica" de tip LRAD, folosita de politistii din SUA si alte tari pentru a dispersa protestatarii.

Dispozitivul Acustic cu Raza Lunga (LRAD), de fabricatie americana, este folosit pentru a transmite avertismente verbale pe distanta mare sau pentru a emite o unda de tonuri de pana la 150 de decibeli ce induce senzatii de durere. (Un exemplu de functionare a unui astfel de dispozitiv poate fi vazut aici AICI", precizeaza Laslau.

Urmeaza sa o vedem probabil in actiune la urmatoarele proteste care vor fi organizate in Bucuresti. Voua cum vi se pare?

 

Jandarmii și-au scos duminică seara la plimbare noua "jucărie" - o mașină cu număr de MAI pe care era instalat un...

Posted by Andi Laslau on Sunday, June 7, 2015

 
1 comentariu

"Jucaria" noua a jandarmilor din Bucuresti si ce face aceasta
matei
#1 -

armata

Tehnica militara folosita impotriva propriilor cetateni. Good going, Romania!

Violenta naste violenta

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera