Jakoban, tipul de 18 ani care compune si face remixuri cu artisti de peste hotare - "Sunt un fel de mini Shazam"

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Spune ca e din Rahova, nu din Bucuresti. Se numeste Andrei Iacoban, are 18 abia impliniti, si sub numele de Jakoban a colaborat cu numerosi producatori si artisti de peste hotare.

Nathan, americanul, ii trimite voci, Virtual Riot (producatorul neamt Valentin Brunn) i-a promovat un remix, apoi au dezvoltat o colaborare, un tip din Austria l-a rugat sa ii faca muzica pentru un joc pe calculator.

Se promoveaza pe soundcloud, mixeaza si compune.  

L-am scos la o cafea, la care a venit impreuna cu iubita lui, dupa orele de la liceu. Nu stiu cat de emotionat era, dar i se parea incredibil ca e primul interviu pe care il ofera vreodata.

Manele

Face muzica pe calculator de la 16 ani, dar spune ca nu e ceva neobisnuit "Acum vin cei de 13-14 ani din urma care se pricep din ce in ce mai bine si stiu sa foloseasca programele."

Pe soundcloud exista producatori cu multi followersi care iti cer 20 de dolari doar ca sa iti asculte melodia, fara certitudinea ca o vor promova la ei pe cont. Jakoban a avut noroc si a avut un remix pe unul din aceste conturi.

E in clasa a12-a, urmeaza BAC-ul. Il intreb ce parere au colegii lui despre ceea ce face: Cei din jurul meu asculta manele deci ...iti dai seama.

O zi din viata lui Jakoban decurge cam asa: ajunge acasa, joaca 2 ore Counter Strike, face variante de Bac la mate, mai joaca putin Counter Strike si apoi, daca nu ii e lene, lucreaza la vreun remix - Cred ca am vreo 200 de drafturi, remixuri si compozitii proprii.


Daca n-as fi lenes, nu as mai fi eu.

Vrea sa studieze pianul, sa faca niste teorie muzicala care sa ii usureze munca - Momentan fac totul dupa ureche si uneori e greu, mai ales cand trebuie sa "ghicesc" gamele.

Pentru piesa Soundtrack of my life a colaborat cu un prieten care avea 14 ani si au scos-o sub labelul Trap&Bass, unul dintre cele mai importante din zona trap.

Cel mai mult ii place sa compuna, insa notorietatea si vizualizarile vin din remixuri. In America, soundcloud-ul este deja o afacere in urma careia poti castiga bani: 3 dolari pe 1000 de vizualizati, imi spune. E posibil sa se implementeze si la noi, la un moment dat.

Cei mai infocati fani ai lui sunt din Romania si au 14-15 ani, insa are si followersi de 40-50 ani pe soundcloud.

Printre primele melodii compuse, pe cand avea 16 ani, se numara si Blows My Mind.

Big in Africa

Se pare ca numele de Jakoban e popular in Africa; primeste tot felul de comentarii de acolo si poze.

Pana la 14 ani nu am ascultat muzica. Ma intreba lumea Pai si tu ce muzica asculti? si le ziceam Niciuna. In Rahova existau numai manele sau muzica de club, hausareala. Le-am refuzat pe amandoua. Apoi mi-a aratat verisoara mea Tokio Hotel si am vazut ca exista si altceva. Nu spun ca mi-au placut, dar datorita lor am ajuns la Green Day, Papa Roach, Muse, i-am vazut si live, mi-au placut.

Apoi a descoperit muzica electronica.

Parintii ii spun adesea Lasa prostiile si pune mana pe carte.

In cafenea ii suna mobilul unui tip, pret de cateva secunde. Jakoban recunoaste imediat melodia, iubita lui zice ca asa face mereu, isi da seama ce melodie e si dupa 3 secunde. Sunt un fel de mini Shazam, rade el.

Si, la ce facultate te duci?
La FAIMA la Politehnica. (Facultatea de Antreprenoriat, Ingineria şi Managementul Afacerilor)

A ajuns la numele de Jakoban fara un efort prea mare: Numele meu de familie e Iacoban, am vrut sa il fac sa sune mai international, asa ca am pus J si K. Lucreaza in continuare, aproape zilnic, la muzica lui, fiind axat mai mult pe remixuri, ca sa ajunga la cat mai multe persoane. Dupa ce va mai castiga ceva notorietate vrea sa se dedice compozitiilor proprii, caci asta ii place cel mai mult sa faca.

In prezent, Jakoban jongleaza cu FL Studio si Ableton, iar piesele sale sunt constant promovate de canale mari de youtube precum Wobblecraft sau Trap&Bass, o parte din ele fiind lansate la label­urile Trap&Bass, TrapMusic.Net, DNBB Recording, Raving Badger Records. A castigat locul 2 la King Of Drop, organizat de Arena dnb.

Pentru mai multe detalii, puteti intra pe contul lui de soundcloud.
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera