Ivan...cum? De ce este numele lui Ivan Patzaichin scris diferit pe afisele omagiale ale COSR

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Statiile de metrou au fost redenumite incepand de duminica, 7 septembrie, in semn de respect fata de implinirea a 100 de ani de olimpism romanesc. Dintre ele nu putea lipsi Piata Unirii 1, una dintre cele mai mari din centrul Bucurestiului.

Astfel Piata Unirii 1 a primit temporar numele unuia dintre cei mai importanti sportivi romani din toate timpurile: Ivan Potzaichin.

Nu, n-am gresit noi. Dupa cum puteti vedea in fotografii, fostul canotor Ivan Patzaichin a fost "botezat" de cei care teoretic ar fi trebuit sa il omagieze.

Numele fostului canotor apare in ambele variante asa ca am luat legatura cu cei de la COSR ca sa vedem daca este vorba de o eroare de comunicare.

"Ani de zile numele lui Ivan a fost scris si pronuntat ca Patzaichin, dar in certificat apare Potzaichin. Si el se prezinta Patzaichin. Nu este o greseala sa fie nici Patzaichin nici Potzaichin. Asa e si cu numele lui Octavian Belu, care a este scris si cu un singur L, dar in certificat apare Bellu", a declarat pentru Metropotam Daniela Ionescu de la COSR.

Ivan Patzaichin a fost cvadruplu laureat cu aur la Jocurile Olimpice de vara din 1968, 1972, 1980 si 1984 si triplu laureat cu argint.

Ivan Patzaichin mai este cunoscut si drept campionul cu pagaia rupta pentru ca la o campanie de calificari pagaia i s-a rupt, iar acesta a terminat cursa asa (pe ultimul loc), chiar daca putea sa abandoneze.

Dupa contestatii din partea oficialilor romani, Ivan a participat la recalificari si a castigat pana si finala.

Ivan Patzaichin s-a nascut in satul Mila 23, comuna Crisan, si pentru ca in ziua respectiva se serba Hramul Bisericii din sat parintii sai l-au botezat Ivan (sfantul zilei respective).

Si-a inceput cariera la Dinamo Bucuresti, in 1967, si a facut parte din club timp de 43 de ani (18 ani ca sportiv si 25 de ani ca antrenor).

In urma unui acord semnat intre Metrorex si Comitetul Olimpic si Sportiv Roman statiile de metrou au fost redenumite. De exemplu, Piata Unirii 2 se cheama acum Nadia Comaneci.

Pe aceeasi tema:Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera