Interviu Laura Coroianu despre expozitia History Hackers - "Piramida, tronul, atelierul de amulete, atelierul de hieroglife, sarcofagele sunt doar cateva din atractiile la care se reped mai intai copiii"

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Incepand din aceasta toamna, cei mici vor avea ocazia sa descopere o parte dintre cele mai fascinante povesti ale istoriei, intr-o serie de expozitii interactive, organizate sub platforma History Hackers. Proiectul va debuta pe 23 octombrie, la Hanul Gabroveni din Bucuresti, cu o prima expozitie dedicata Egiptului Antic, ce va fi deschisa pana pe 30 decembrie.

Seria de expozitii History Hackers  va incepe cu cea despre Secretele Egiptului Antic, o perioada esentiala a istoriei umanitatii, cultura egipteana neputand lipsi din etapa educationala prin care orice copil trebuie sa treaca.

Aceasta va include prezentari si explicatii ale momentelor, personajelor si obiceiurilor esentiale ale epocii, imbinand faptele istorice redate pe intelesul copiilor, cu elemente de butaforie, dar si ateliere interactive cu scop educational. Cei mici vor putea sa descopere secretele Egiptului Antic luand parte la activitatile de grup pregatite pentru ei: ateliere de bijuter

  •     Bilet pentru copii sub 14 ani – 20 de lei
  •     Bilet pentru adulti – 35 de lei
  •     Bilet pentru familie (3 persoane) – 70 de lei
  •     Bilet pentru familie (4 persoane) – 80 de lei
  •     Pachet de grup (minim 10 de copii) – 20 de lei/copil (insotitorul de grup intra gratuit)
  •     Pachet de grup (minim 30 de copii) – 15 de lei/copil (insotitorul de grup intra gratuit)

Biletele pentru History Hackers pot fi achizitionate de la Hanul Gabroveni, incepand cu prima zi a expozitiei, din reteaua magazinelor Diverta sau online de pe myticket.ro.

Curiosi sa aflam mai multe detalii despre aceasta expozitie atat de fascinanta pentru copii, am stat de vorba cu Laura Coroianu, Managing Partener Emagic, care ne-a spus care sunt atractiile expozitiei si ce se intampla mai exact in cadrul ei.

Sa incepem...

De ce ati ales Egiptul Antic ca expozitie de inceput?

History Hackers este un proiect mai amplu, o serie de expozitii interactive pentru copii, care vor alcatui o incursiune in istoria civilizatiei umane. Am ales Egiptul Antic ca prim episod pentru ca a fost prima super-civilizatie care a lasat in urma monumente uimitoare, de la Sfinx si obeliscuri pana la piramide sau templele din Teba - majoritatea pastrate pana in zilele noastre.

Expozitia este doar pentru copii. Urmeaza si expozitii interactive pentru adulti?

Deocamdata ne gandim doar la cei mici dintr-un motiv foarte limpede: pentru ei oferta culturala in Romania este foarte saraca. Dar nu exclud si un proiect pentru oameni mari J

Ce anume ii va atrage pe copii si ii va face atenti, care este  ingredientul secret?

Interactivitatea este ingredientul secret - pentru copii este esential sa poata atinge Sfinxul, sa intre in piramida si sa descopere la lumina lanternei picturile murale, sa se imbrace in costumele vremii, sa se aseze pe tronul faraonului si sa isi confectioneze propriile lor amulete si bijuterii.

Credeti ca parintii sunt pregatiti sa mearga impreuna cu copiii la astfel de expozitii?

Parintii sunt la fel de entuziasmati precum copiii - de multe ori avem ca vizitatori un copil acompaniat de ambii parinti si uneori chiar de bunici! Si parintilor le place sa-si faca poze pe tronul faraonului si chiar sa se imbrace in mumie si sa se ascunda intr-unul din sarcofage! Parintii insa mai apreciaza in mod deosebit si locatia, Hanul Gabroveni, pe care il descopera cu uimire - este una dintre cele mai frumoase cladiri reabilitate din Bucuresti, un proiect al primariei capitalei dus la un desavarsit final de Mihaela Paun si echipa ei de la Arcub.

Care este atractia principala a expozitiei?

Chiar nu stiu sa spun care ar fi o atractie principala a expozitiei - sunt foarte multe. Piramida, tronul, atelierul de amulete, atelierul de hieroglife, sarcofagele sunt doar cateva din atractiile la care se reped mai intai copiii.

Cine a venit cu ideea acestei expozitii si cum decurg lucrurile de la deschiderea ei si pana in prezent?

Ideea imi apartine si s-a nascut dintr-o indelunga frustrare pe care as putea-o rezuma la "ce facem cu copilul in weekend”. Dupa ce am vizitat mai multe muzee si expozitii pentru copii in strainatate am inteles ca interactivitatea este cheia atragerii celor mici, pentru ca experienta muzeala sub vechiul motto “priveste si nu pune mana” nu mai functioneaza in ziua de azi - nu-i mai atragi, ii pierzi. Alaturi de echipa Emagic, am colaborat la aceasta expozitie cu prietena mea, arhitecta Cristina Florea si cu un mare specialist egiptolog, domnul prof. univ. dr. Miron Ciho de la Facultatea de Istorie a Universitatii Bucuresti.

Cati vizitatori va asteptati sa aveti pana la sfarsitul anului?

Pana la sfarsitul anului asteptam undeva intre 6-8000 vizitatori in expozitie, mult mai muti decat mi-am imaginat initial. Colaboram foarte bine cu scolile private, care isi trimit clasele, alaturi de profesori, dar si cu inspectoratul scolar al Municipiului Bucuresti; pachetele noastre de grup sunt foarte avantajoase, biletul individual ajungand sa fie doar 15 lei la un grup de peste 30 persoane, insotitorii intrand de altfel gratuit.

Ce urmeaza sa mai vedem dupa ce aceasta expozitie se va incheia?

Lucrez deja la a doua expozitie care va explora Grecia antica, dar anul viitor “Secretele Egiptului Antic” va lua drumul prin tara - avem deja 2 parteneri interesati sa preia expozitia in Transilvania. Dorinta mea ar fi ca aceste expozitii sa viziteze cat mai multe orase din tara, in asa fel incat multi copii din Romania sa aiba acces la o asemenea informatie culturala, livrata intr-un mod interactiv si distractiv.

Mai multe fotografii aici!

Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera