Interviu cu Razvan Firea, primul model androgin din Romania

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Pe Razvan Firea l-am vazut in numeroase pictoriale in revistele de moda din Romania. A fost descris drept primul model androgin din Romania.

A inceput sa lucreze in modeling de la 18 ani, a lansat brandul Royal Junkie la 19 ani impreuna cu un grup de colegi de facultate, iar in urma cu 3 ani si-a lansat propriul brand Le Petit Indigent. In tot acest timp, a fost buyer pentru The Place Concept Store si stilist.

Pentru a-l cunoaste dincolo de CV-ul mai sus mentionat, am stat de vorba cu Razvan despre stiluri, sexualitate, inspiratii si Bucuresti, pe care il considera un Wonder Woman in mizerie.

Cum ai ajuns la modeling, cine te-a indrumat?

Aveam aproape 18 ani cand Marian Palie mi-a propus sa pozez pentru Elle. Ii admiram deja stilul, asa ca am acceptat imediat. Curand am fost ales sa fiu imaginea lui Carmen Secareanu.

Stiam inca de mic ca scopul meu este sa devin creator de moda, asa ca m-am gandit sa iau in calcul posibilitatea modelingului, ca unealta pentru a acumula experienta.

A fost o perioada frumoasa, in care am reusit sa imbin calatoria, moda si teatrul (fiecare sedinta foto mi-am asumat-o ca pe un rol, un personaj in care ma transformam).

Am inceput sa lucrez foarte devreme, fiind consultant de imagine, visual merchandiser si buyer pentru un luxury concept store inca de la 19 ani, simultan lansandu-mi si primul brand, Royal Junkie, in colaborare cu colegi de la UnArte,asa ca modelingul a ramas o pasiune pe care o cultivam in functie de proiect si timp.

Ai 2200 de followersi pe facebook. De ce crezi ca te urmaresc?

Asta este mai degraba o intrebare pentru ei, nu crezi?!

Nu mi se pare neaparat relevanta popularitatea online, ci mai degraba ce faci cu ea, sau ce transmiti tu celor care te privesc.

Stiu oameni pe care, personal, ii gasesc irelevanti, si sunt urmariti de foarte multe persoane, sau "ilustrii necunoscuti", care merita mai multa atentie decat primesc sau doresc.

E greu sa nu remarc ca ai niste trasaturi deosebite/speciale. S-a scris despre tine ca esti "primul model androgin din Romania". Cum ti se pare descrierea asta? Corecta, insuficienta, gresita total?

Faptul ca trasaturile mele sunt atipice, nu a fost intotdeauna un avantaj, mai ales intr-o lume care cauta normalitatea (cel mai trist cuvant din dictionar), asa ca a fi model a fost un boost de incredere.

Tehnic, e corect. A fi model androgin presupune sa ai trasaturi deopotriva masculine , cat si feminine. In experienta mea de model, designerii s-au jucat de multe ori cu granita intre sexe.

Infatisarea ta e un statement privind sexualitatea ta?

Nu.

Ma exprim prin felul in care ma imbrac, nu doresc sa demonstrez apartenenta la vreun grup.

Curajul de a-ti asuma personalitatea, este ceea ce defineste un barbat, nu frica de opiniile celorlalti.

Tocmai dorinta de a te "impacheta" ca pe un produs sexual, te depersonalizeaza, te face sa iti pierzi acel lucru definitoriu,"eu-l" personal. Lumea ar trebui sa se imbrace pentru a-si pune in evidenta sufletul, si nu coapsele.

Ce relatie ai cu parintii tai?

Sunt apropiat de mama, cu care si lucrez. Ea ma ajuta sa pun la punct detaliile tiparelor. La randul ei are un brand de haine, inspirat de traditiile romanesti, numit Glie.

Cum ti-ai defini stilul?

Eclectic.

Unde iti gasesti inspiratia?

Oriunde.

Gasesc placere in a imbina elemente si surse clasice de inspiratie, cu texturi si mesaje neasteptate.

Cea mai importanta realizare a ta de pana acum.

Le Petit Indigent .

Artisti preferati.

Toulouse Lautrec, Tamara de Lempicka, Jean-Michel Basquiat.

Ce vrei sa faci acum? Spre ce te indrepti, care e jobul tau de vis?

Am avut deja job-ul/ job-urile de vis.

Fac ceea ce mi-am dorit mereu, am propriul brand. Acum urmeaza ca Le Petit Indigent sa devina un nume definitoriu in moda, eu continuand sa spun povestile care ma inspira, prin hainele pe care le fac.

Romania sau strainatate? De ce?

Romania. Strainatate. Pentru ca oriunde in lume exista frumusete, exista sanse, vise si dezamagiri.Important e sa te bucuri de toate cu ochii deschisi.

Descrie Romania in patru cuvinte:

Complexa pentru patru cuvinte.

Cum te percep oamenii care nu te cunosc, ai primit reactii (online sau face to face)?

Sunt perceput in functie de filtrul prin care oamenii aleg sa ma priveasca. Unii ma plac , altii nu. Indraznesc sa cred, insa, ca nu raman indiferenti.

Care e relatia ta cu Bucurestiul, ce iti place?

Este o relatie deschisa :) Tumultoasa, pasionala, insa plina de certuri. Suntem genul de cuplu care ar fi mai linistiti singuri, insa nici unul nu poatre trai fara celalalt.

Ce ai schimba la Bucuresti?

Oamenii.

Daca Bucurestiul ar fi un personaj cu puteri supranaturale, cum ar arata?

Un fel de Wonder Woman in mizerie. Uneori se vinde ieftin, uitand cat de valoroasa este de fapt.
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera