înțelegînd duamna

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Articol preluat de pe blogul Simply Bucharest.

… se-ntîmplă s-ai de-a face cu cîte-o mitocancă, cu cîte-o țață; cu cîte-o țoapă; cum scoți cămașa? Din păcate… cam greu!

Să vedem de ce.

În primul rînd, depinde de unde se trage duamna – fiindcă, mai presus de toate, mitocanca, țața și țoapa e duamnă.

Dacă-i dintr-acelea ce provin din familii amărîte și din zone sărace însemnează că ambiția ei de a parveni este uriașă.

Depinde și cum e dînsa: mai prostuță, mai isteață, mai urîțică, mai frumușică; cel mai simplu e cu cele ce aleg să-și puie pe tarabă țîțele – astea se satură mai iute, ca să zic așa.

Da’ cu alea care au ceva-n cap, care iau note bune-n liceu, care au un plan de viitor… nu există limită; nu fac greșeli; nu se lasă deturnate; își văd drumul, scopul. Ajung în funcții bune, conduc instituții, firme, companii – și nu prea ai ce să le faci dac-apucă să conducă.

Ca la bolile spurcate, profilaxia-i totul: duamna trebuie identificată din timp; și ținută departe de puterea de-a conduce.

De ea nu trebuie să te folosești, crezînd că ea se mulțumește să-ți fie instrument; nici nu-ți dai seama cînd te pomenești că se folosește ea de tine.

Duamna conduce jocul, dacă-nțelegeți; fiindcă ea are resurse nesfîrșite de răutate și ambiție.

De duamnă nu te poți lua – dacă-i spui că-i rea, o să urle că disprețuiești femeia; dac-o faci proastă, te zgîrie pe față că dai într-o mamă; dacă-ncerci să demonstrezi că-i hoață, iese-n stradă pentru că calci în picioare românca

Mitocanca, țața, țoapa – duamna, carevasăzică – este mereu femeie, mamă și româncă!

Ca Femeie, cînd merge la vreun eveniment cu public feminin, se-mbracă-n ie; dacă-s bărbați în audiență însă, își vîră bucile-n ceva strîmt.

Ca Mamă, pune poze cu plozii (ăia crescuți de șofer și servitoare) de Sfintele Sărbători.

Ca Româncă, scrie poezii, botează cîrduri de fini, marchează toate zilele oficiale.

… o duamnă desăvîrșită; cu calitățile de mai sus, ea se-așteaptă ca oricine să se dea din calea ei; cum poți cuteza numai a te gîndi să lupți contra ei?

Cu greu. Duamna – din păcate pentru ceilalți – nu face greșeli mari; ține la familie și-și acoperă mizeriile cu grijă.

Duamna este temută și se-nconjoară de lachei care-i sînt vînduți – dar care, cu prima ocazie sigură, o s-o trădeze pentru un stăpîn mai respectabil. Duamna nu e iubită și nici respectată de nimeni – toată lumea care se veștejește-n preajma ei este înspăimîntată de răutatea și de puterea ei de răzbunare.

De-aceea lupta contra unei duamne e grea și-i ceva de gherilă. Căci cu prima ocazie își dă jos haina de Femeie De Succes și pozează în victimă – îi și place și se și pricepe de minune la asta.
Nici un comentariu inca vrei sa comentezi?

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Terasa mea preferata in 2017 este ...
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera