Incepe Festivalul Strada Armeneasca - detalii despre eveniment si programul pe zile

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

In perioada 1-3 august sunteti asteptati pe Strada Armeneasca unde incepe festivalul care-i poarta numele, organizat  in curtea interioara a Bisericii Armenesti, la sediul Uniunii Armenilor din Romania, la Centrul Cultural Armean.

Festivalul Strada Armeneasca este dedicat celor care-si doresc sa afle mai multe despre cultura armeana, iar in cadrul editiei din acest an organizatorii au pregatit concerte de muzica traditionala si moderna, spectacole de teatru, precum si dansuri traditionale.

Vom putea intelege mai bine aceasta comunitata datorita fotojurnalistei Andreea Tanase si expozitiei sale Armeni in Romania. Povestile oamenilor de langa noi si vom afla care sunt cele mai importante monumente din Armenia, in cadrul expozitiei La umbra muntelui Ararat.

Mai mult, caricaturistul Cik Damadian ne va arata strazile Capitalei, asa cum le vede el, prin lucrarile expuse sub titlul Bucurestiul lui Cik Damadian. Festivalul Strada Armeneasca a invitat si alte minoritati (greci, evrei, rromi, polonezi) care vor avea spectacole de muzica si dansuri traditionale.

Cool este si faptul ca va exista un Bazar, care se va intinde de o parte si de alta a strazii, unde cei prezenti isi vor putea cumpara bijuterii, obiecte de ceramica si handmade, dar si carti, icoane sau ilustratii cu motive armenesti.

Pe partea culinara, vizitatorii vor avea sansa sa guste produse specifice bucatariei armenesti, cafea la nisip si multe alte delicatese orientale. In cele doua zile de eveniment, veti putea vizita si Bisera Armeana si veti avea ocazia sa cunoasteti orasul Armenopolis, printr-un documentar realizat de Florin Kevorkian.

Accesul la festival este liber, iar programul complet il aveti mai jos. Ce ziceti, ne vedem acolo?

Pe aceeasi tema:
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera