Incepand cu 15 iunie, taxele de roaming vor fi eliminate in UE

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Incepand cu data de 15 iunie 2017, tarifele de roaming din interiorul Uniunii Europene vor fi eliminate. Faptul ca nu va trebui sa mai platim o avere la factura de telefon cand ne intoarcem din calatorii ne provoaca o imensa bucurie.

destaque-379467-o-talking-on-cell-phone-facebook.jpg

Incepand cu data de 15 iunie 2017, utilizatorii finali din Romania (cu abonamente sau cartele) vor putea folosi minutele/SMS-urile/MB(GB), disponibile la nivel national in afara propriei retele, inclusiv in roaming in interiorul UE, fara alte costuri suplimentare. In cazul utilizatorilor finali de cartele si a celor care beneficiaza de planuri tarifare nelimitate, furnizorii vor putea aplica anumite limite rezonabile in ceea ce priveste serviciile de date consumate in roaming in interiorul UE. Principiile pentru stabilirea acestor limite rezonabile au fost agreate la nivel european, dar ANCOM are mai multe responsabilitati in ceea ce priveste modul concret in care acestea vor fi aplicate si monitorizateā€, a declarat Catalin Marinescu, presedintele Autoritatii Nationale pentru Reglementare si Administrare in Comunicatii.

internet-main.jpg

Ultima etapa intermediara reglementata de Comisia Europeana inainte de eliminarea completa a tarifelor de roaming in interiorul Uniunii Europene, a demarat pe 30 aprilie 2016. 

Iin aceasta perioada, utilizatorii romani care au ales planurile tarifare de baza pentru serviciile de roaming vor comunica in tarile UE la aceleasi costuri ca in Romania, la care operatorii pot adauga o taxa suplimentara de maximum 5 eurocenti/minut pentru apelurile efectuate catre statele membre UE, maximum 1,14 eurocenti/minut pentru apelurile primite, cel mult 2 eurocenti pentru trimiterea unui mesaj text (SMS) catre tarile UE, in timp ce accesul la internet poate fi taxat suplimentar cu maximum 5 eurocenti/MB (toate fara TVA).
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera