In ce conditii dorm in strada persoanele care au fost evacuate din locuintele de pe Strada Vulturilor

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Situatia celor 100 de persoane evacuate din locuintele de pe Strada Vulturilor, sector 3, nu s-a rezolvat si aproximativ 80 dintre ei dorm in strada pentru ca nu au unde in alta parte.

In consecinta Fundatia Policy Center for Roma and Minorities isi exprima ingrijorarea in legatura cu aceasta situatie si sustinerea fata de aceste persoane care dorm sub cerul liber din cauza unor incoerente institutionale si a lipsei unor politici publice eficiente in domeniul locuirii.

Pe de alta parte, atrag atentia autoritatilor publice ca aceste situatii se pot multiplica, iar victimele pot ajunge sa fie abuzate si brutalizate. De exemplu, pe Strada Iacob Andrei, din cartierul Ferentari, sector 5, 156 de familii din cele 18 blocuri au primit notificari de la firma SC Administrare Cazare Cantine Sa privind incetarea contractelor de inchiriere.

Asta inseamna ca aproximativ 1.000 de persoane, care locuiesc in saracie extrema risca sa ajunga in strada.

Cei de la Fundatia Policy Center for Roma and Minorities precizeaza ca firma se afla intr-un proces de reorganizare juridica, iar cele 150 de garsoniere si 6 apartamente cu 2 camere din Strada Iacob Andrei aflate in proprietatea societatii falimentare ACC SA  trebuie valorificate de catre lichidator cat mai repede si la un pret cat mai bun (pretul mediu de 5000 Euro).

Astfel ca situatia este grava luand in considerare ca majoritatea cetatenilor care locuiesc acolo se confrunta cu saracie extrema, nu isi permit sa plateasca chirie in alta zona si pretul de 5000 de Euro este nejustificat de mare pentru locuinte care nu indeplinesc standardele minime de locuire acceptate la nivel european (subsoluri inundate, infrastructură deficitara, lipsa incalzirii si a apei calde).

Achizitionarea locuintelor la pretul de 5000 de Euro este imposibila pentru majoritatea locuitorilor din zona, drept urmare cei mai multi vor ajunge in strada.

Ramane de vazut daca autoritatile locale se vor implica in gasirea unei solutii pentru acestia, desi pare greu de crezut luand in considerare ca cei de pe Strada Vulturilor dorm pe strada.

Ce s-a intamplat cu persoanele evacuate de pe Strada Vulturilor...

Peste 100 de persoane ce locuiau in case de pe strada Vulturilor 50, din sectorul 3 al Bucurestiului, au fost evacuate silit luni, 15 septembrie, dupa ce terenul in cauza a fost retrocedat in 2002 si de atunci autoritatile locale nu le-au gasit locuinte sociale celor 25 de familii care locuiau la adresa respectiva.

Cei care nu si-au gasit o alta locuinta au ales sa doarma in strada. Autoritatile nu au fost incantate de idee, drept urmare politistii au venit de mai multe ori sa ii ridice. Multe dintre bunurile acestora au fost luate de mascati si aruncate la gunoi.

Asta dupa ce multi dintre ei au depus de cativa ani cerere la Primaria Capitalei sa primeasca o locuinta sociala, dar nu au primit niciun raspuns. Cum arata zona si in ce conditii dorm cei in cauza puteti vedea in fotografiile de mai jos, realizate de Doina Vella.
1 comentariu

In ce conditii dorm in strada persoanele care au fost evacuate din locuintele de pe Strada Vulturilor
iUrsul
#1 -

@Titus

Nu le luam partea, doar scoatem in evidenta faptul ca ei au facut cereri pentru locuinte sociale in ultimii ani, dar nu au primit niciun raspuns din partea autoritatilor. Nu exista in text nicio referinta legata de actiunea firmei. E vorba de incapacitatea autoritatilor locale de a gestiona aceste situatii

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera