Impresii la final de TIFF 2017 (P)

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

*Articol sponsorizat de Mastercard

TIFF-ul ne-a ramas in suflet si pe retina prin experientele minunate care s-au desfasurat in cele 10 zile de festival. Vorbim despre filme marcante si intalniri cu oamenii care au facut parte din echipa, dezbateri cu nume sonore din lumea cinematografiei, petreceri, concerte, cine-concerte si un melanj interesant de persoane unite de aceeasi pasiune: dragostea pentru FILM.

Dintre Highlight-urile festivalului, trebuie sa mentionam memorabila petrecere dansanta de Inchidere - unde voluntari, regizori, artisti, bloggeri, vedete si parteneri s-au adunat pentru socializare si dans pana dimineata, si petrecerea Mastercard de pe malul lacului Chios, la care ne-am simtit ca intr-o poveste bine regizata. Am asistat la un recital al unui duo de chitara acustica si voce jazzy, un fundal perfect pentru atmosfera de socializare creata.

Daca faceai un tur al locului, puteai auzi oameni vorbind in engleza, franceza, germana, spaniola, in stanga era coada la Photo Booth-ul Mastercard, iar in dreapta puteai bea un prosecco pe malul apei.

"De 11 ani, sprijinim lumea filmului alaturi de TIFF, un partener alaturi de care am creat nenumarate momente de nepretuit pentru toti cei care vin la Cluj in perioada festivalului. Am crescut impreuna, iar dorinta comuna de a oferi experiente de neuitat spectatorilor face ca aceasta colaborare sa fie una emotionanta si de succes. La 11 ani de cand s-a alaturat povestii TIFF, Mastercard este in continuare cardul preferat al festivalului si ii surprinde pe iubitorii de film cu cele mai inedite momente", a declarat Ada Iftodi, Marketing Manager Romania, in cadrul Mastercard.

Continuand traditia, Mastercard a acordat si anul acesta Premiul Publicului, una dintre cele mai importante si populare distinctii ale Festivalului International de Film Transilvania. Pe baza propunerilor facute de spectatori, care au votat in salile de cinema, dupa fiecare proiectie, cel mai iubit film din cadrul TIFF, editia 2017, a fost desemnat “Piatra pe inima”, in regia lui Gudmundur Arnar Gudmundsson.

Pe toata durata evenimentului, Louge-ul TIFF powered by Mastercard din Piata Mare a fost gazda unor dezbateri interesante cu oameni din lumea filmului. Puteai adresa intrebari directe invitatilor si te puteai implica in discutiile de dupa - de multa vreme nu am mai vazut atatia oameni diferiti impreuna, uniti de pasiunea pentru cinematografue.

Mastercard a pregatit surprize de nepretuit si celor care au platit contactless cu un card Mastercard sau Maestro pe durata festivalului. Promoterii i-au surprins pe cinefili cu 30 de invitatii duble la petrecerea Mastercard, din data de 8 iunie, si cu 50 de invitatii duble la o proiectie speciala.

Pentru ca numarul biletelor la anumite proiectii se epuizeaza foarte repede, iar locurile sunt limitate, Mastercard a pregatit o proiectie privata a unuia dintre cele mai indragite si solicitate filme din program -  „May God Save Us”, o productie spaniola in regia lui Rodrigo Sorogoyen. Castigatorii celor 50 de invitatii duble si partenerii lor au beneficiat gratuit, pe langa proiectia speciala, si de popcorn si bauturi racoritoare. Filmul de la proiectia privata a fost prezentat in avanpremiera de Mastercard, el fiind filmul de inchidere al festivalului, care a rulat in ziua urmatoare si care a fost foarte solicitat.

Printre iubitorii de film prezenti la festival s-au numarat si castigatorii concursului Mastercard organizat inainte de inceperea TIFF. Pentru a intra in concurs, fanii paginii de Facebook a Mastercard au continuat un scenariu, prin comentarii la postarea prin care a fost anuntat concursul. Doi dintre acestia au castigat doua pachete duble Gold la festival, ce le-au asigurat accesul la evenimentele din cadrul TIFF si cazare in perioada 8-11 iunie.

Per total, experienta de la TIFF a fost una memorabila, cu multe surprize neasteptate, premii, proiectii private, dezbateri cu oameni importanti din lumea cinematografiei precum: Ion Dichiseanu, Dan Nutu, Tora Vasilescu, filme emotionante si intalniri cu oameni interesanti de la care am avut ce invata.

Cea de-a XVI-a editie a Festivalului International de Film Transilvania s-a desfasurat in perioada 2 mai – 11 iunie, in Cluj-Napoca.

Pe aceeasi tema:Nici un comentariu inca vrei sa comentezi?

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera