Gumball 3000, cea mai exclusivista cursa de masini, vine in 2016 in Bucuresti

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Unele dintre cele mai scumpe si exotice masini de care ati auzit vreodata, impreuna cu cei mai bogati oameni de pe planeta, vor veni in Bucuresti in luna mai 2016.

Gumball 3000 ajunge pentru prima oara de la infiintarea acesteia, in 1999, in Romania, iar pasionatii de masini (si nu numai) mai mult ca sigur se vor bucura la aceasta veste.

Gumball 3000 este o cursa de masini anuala, de 4,800 km, care are loc pe drumurile publice. A fost infiintata in '99 de Maximillion Cooper din dorinta acestuia de a combina masinile, muzica, fashion-ul si entertainment-ul.

2.jpg

Cursa nu este lipsta de controverse si a primit de-a lungul anilor nenumarate critici - in 2007, doi pensionari au murit in Macedonia dupa ce masina in care se aflau a fost lovita de un sofer Gumball.

De-a lungul vremii, participantii au fost opriti pentru viteza, le-au fost retrase permisele de conducere de catre politisti, iar masinile le-au fost confiscate.

1.jpg

Editia Gumball 3000 din 2016

Traseul va fi de la Dublin la Instanbul, iar ultimul popas al masinilor de lux inainte de finish va fi in Bucuresti.

Cei 4828 de kilometri vor fi parcursi prin intreaga Europa - dupa startul din Irlanda, soferii vor traversa rlanda de Nord, Regatul Unit, Franta, Italia, Slovenia, Ungaria, Romania, Bulgaria si Turcia.

Masinile extrem de scumpe ale milionarilor din lume vor intra in aceasta cursa si vor incerca sa sfideze legea pentru a termina pe primele locuri.

Gumball 3000 a fost creat special pentru miliardari - taxa de participare este de 40.000 de lire si include participarea unei masini cu doi pasageri.

3.jpg

Ei vin cu masina personala, locuiesc doar la cele mai exclusiviste hoteluri si au parte de cele mai tari petreceri cu cele mai sexy femei din lume.

Noi abia asteptam sa-i vedem si in Bucuresti, desi suntem tare curiosi cum se vor descurca cu drumurile bune din tara noastra.

Se pare ca soferii Gumball 3000 vor traversa muntii Carpati pe Transfagarasan - insa trebuie vazut daca drumul va fi deschis pana atunci si renovat, astfel incat sa nu ramana blocati pe serpentine.

6.jpg

Masini si vedete

Bugatti Veyron, Hennessey Benom GT, o multime de Ferrari si Lamborghini, Bentley si Rolls-Royce sunt doar cateva dintre modelele pe care le vom vedea pe 6 mai in fata la Casa Poporului.

In ceea ce priveste celebritatile, pana acum si-au anuntat participarea - Afrojack, Eve si David Hasselhoff.

5.jpg

Traseul complet Gumball 3000

30 Aprilie - inregistrarea masinilor in Dublin

1 Mai - plecarea masinilor in road-rally

2 Mai - sosirea in Edinburgh

3 Mai - sosirea in Londra si petrecere

4 Mai - sosirea in Alpii francezi, langa Annecy

5 Mai - plecare spre Budapesta si petrecere organizata de Josh Cartu

6 Mai - plecare spre Bucuresti, petrecere

7 Mai - FINISH la Istanbul.

4.jpg
Sursa foto

Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera