Fugato labile: Camille Claudel- un spectacol al Asociatiei Femeilor din Teatru IF.../DACA...PENTRU FEMEI

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

In conexiune cu expunerea temporara in Galeria de Arta Europeana a operei de arta „Sculptorul Rodin, pictand”, de Camille Claudel (1 martie – 4 iunie 2017) in cadrul programului de conferinte OPERE IN PRIM-PLAN, Muzeul National de Arta al Romaniei va invita la o piesa de teatru dedicata vietii si operei sculptoritei franceze, menita a pune in valoare personalitatea unei artiste mai putin promovata pe scena artistica moderna din pricina apartenentei acesteia la genul feminin.

O punere in scena a piesei lui Georgette Garbes Putzel intitulata „Fugato labile pour Camille Claudel”, interpretata de Asociatia Femeilor din Teatru IF.../DACA …PENTRU FEMEI, va avea loc in Sala Auditorium in doua reprezentatii distincte in ziua de vineri, pe 21 aprilie, orele 19.00, respectiv 12 mai, orele 19.00, 2017.

unnamed.jpg

Piesa va prezenta publicului roman o perspectiva actuala asupra biografiei si creatiei sculptoritei, intr-o perioada in care opera ei este recuperata la nivel international prin expozitii temporare si cataloage dedicate, evenimente care au culminat recent cu deschiderea unui muzeu inchinat lui Camille Claudel la Paris.

Camille Claudel. Femeia artist cunoscuta mai mult pentru relatia ei cu Rodin (caruia i-a fost eleva, confidenta, amanta si muza) si-a depasit timpul si a fost data uitarii chiar de oamenii cei mai apropiati ei. Un destin remarcabil, atat prin forta cu care a patruns si a reusit in lumea artistica, cat si prin tragismul care i-a marcat sfarsitul. Paul Claudel fratele ei mai mic, spunea ca ar fi fost inzestrata cu toate darurile; considerata geniala, inteligenta, cultivata, de o frumusete izbitoare - a fost daruita acestei lumi pentru a revela frumosul. Camille Claudel a adus sculptura intr-un punct in care echilibrul sfida zborul. Nu a fost insa lasata sa zboare. Nu o permiteau prejudecatile timpului, Nu se cadea, Nu era voie… Camille Claudel a luptat cu fiecare NU al timpului ei... devenind ea insasi un NU, refuzand sa mai lucreze, sa mai existe. A trebuit sa treaca aproape un secol pentru a se i se recunoaste geniul.“ declara regizoarea piesei, Liana Ceterchi.

Fugato Labile: Camille Claudel
Distributie: Liana Ceterchi, Teodora Toader, Cezara Munteanu
Traducerea: Edith Negulici
un spectacol al Asociatiei Femeilor din Teatru IF.../DACA...PENTRU FEMEI
Muzeul National de Arta al Romaniei, Sala Auditorium
Vineri, 21 aprilie 2017, ora 19.00
Vineri 12 mai 2017, ora 19.00
Nici un comentariu inca vrei sa comentezi?

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera