"Frida. Evreica. Dar cand ne mai vedem pe strada ma strigi Duti, bine?" - femeia cocheta de 90 de ani din Cismigiu

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

"Sa iti iei un om de suflet, vad ca esti necasatorita, asculta la mine! Eu eram cunoscuta in birou ca "cea mai iubita sotie". Ne-am casatorit cand aveam 17 ani si a avut grija de mine toata viata. Cine te iubeste, nu incearca sa te schimbe, viata iti apartine. Totul tine de noroc, mie tata mi-a aranjat casatoria."


Rochia asta este croita de mine. Acum multi ani. Inca ma incape, vezi?

Mergeam prin Cismigiu, cand am vazut-o, mi-a zambit, i-am zambit si i-am spus Sunteti foarte frumoasa! S-a oprit si mi-a zis:

-Draga mamii, vezi rozul asta din obrajii mei? E natural. Iti vine sa crezi ca am 90 de ani? Impliniti pe 1 mai?

- Si care-i secretul?

- Gimnastica. Gimnastica in fiecare zi. 48 de kilograme. De ani de zile. Toate colegele de la munca ma-ntrebau cum reusesc sa arat asa bine. Eu am scris toate partiturile Enescu, toate partiturile de cor. Lucram pe foaie de calc, dar si pe niste tablite lucioase, care imi oboseau ochii. Toate partiturile de la Conservator sunt desenate de mine. Du-te la magazinul Muzica si deschide orice carte, toate partiturile sunt facute de mine.

Aveam colega o profesoara de pian, era cea mai frumoasa fata de acolo. Sotul ei, medic, a batut-o intr-o seara ca nu i-a facut ciorba. De-asta-ti zic, scumpo, important e sa fie un om cu suflet.

Imi povesteste ca multi oameni ii zambesc pe strada, poate pentru ca e o optimista convinsa. Cum va mentineti optimismul asta? o intreb. "Mamica draga, trebuie sa traiesti, nu poti sa te sinucizi, asa ca fac oamenii sa se simta mai bine cand ma vad cu zambetul pe buze. Ii linistesc si pe ceilalti."

- Facem o poza?
- Hai.
- Eu sunt Andreea.
- Frida. Evreica. Dar cand ne mai vedem pe strada ma strigi Duti, bine?

Ca din senin, azi am simtit sa merg prin Cismigiu pana la birou, chiar daca intarziasem deja.
#trebuiasaneintalnim

Dupa ce am scris despre Duti pe facebook, am primit un mesaj de la o Ana pe care nu o cunosc:

"Am vazut postara ta cu evreica de 90 de ani. Lucrez cu ea si vreau sa iti zic ca tot ce a zis este foarte adevarat. E o femeie deosebita.Traieste modest, dar se bucura de fiecare zi pe care Dumnezeu i-o ofera."

Apoi, fotograful Silviu Racheriu mi-a trimis o poza cu ea, tot din Cismigiu, din vara lui 2013. Si mi-a spus ca au stat la povesti jumatate de ora.


Fotografie de Silviu Racheriu

Pe aceeasi tema:1 comentariu

"Frida. Evreica. Dar cand ne mai vedem pe strada ma strigi Duti, bine?" - femeia cocheta de 90 de ani din Cismigiu
Emma
#1 -

Frumos articol !

Asa da.Multumim ca ne-ati impartasit o parte din povestea acestei frumoase doamne ! Interesant !Usor usor iti revii Metropotam ;)

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera