Fotografii din interiorul si de pe acoperisul TNB-ului - ce se intampla cu Laptaria lui Enache si alte schimbari majore

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Renovarea Teatrului National Bucuresti ramane unul dintre cele mai ample si inovatoare proiecte care au loc in peisajul contemporan al Capitalei.

TNB-ul a inceput sa-si schimbe vesmintele la data de 28 martie 2011, iar in toamna lui 2014 lucrurile incep sa se contureze si sa mearga spre rezultatul final mult-asteptat - un spatiu modern, artistic, unde se vor juca spectacole, vor fi organizate expozitii, vor exista cafenele, o biblioteca, dar si un muzeu.

Cladirea Teatrului National Bucuresti a revenit la forma pe care o avea in anii '70, cand acoperisul cladirii era sub forma de palarie.

Anii in care s-a lucrat intens la renovarea acestuia au adus o groaza de modificari - s-au schimbat structuri, s-au facut demolari si reconfigurari.

La finalul lucrarilor, Teatrul National Bucuresti va avea 7 sali functionale, din care sase in interior, si una pe acoperis.

- Sala Mare va avea o capacitate de 900 de locuri

- Sala Mica - 250 de locuri


Sala Mica

- Sala Studio - 598 de locuri (fosta sala a teatrului in care a functionat Opereta, aproape 30 de ani)


Sala Studio

- Sala Atelier - 300 de locuri

- Sala Pictura - 286 de locuri


Sala Pictura

- Sala Media

- Amfiteatrul (in aer liber)

In prezent, se mai lucreaza la Sala Mare si la foaierul acesteia, care vor fi gata pana in noiembrie 2014.

Am vorbit cu Anca Constantin, PR & Marketing Coordinator la TNB, si impreuna cu ea ne-am plimbat prin toate salile si coridoarele teatrului, pentru a vedea in ce stadiu sunt lucrarile si a ne povesti despre imbunatatirile realizate.

"Ne dorim sa ne orientam inspre publicul tanar, mai ales ca am vrea ca TNB-ul sa fie un spatiu deschis 24 de ore din 24", ne-a marturisit Anca.

Am aflat ca Sala Studio este cea mai ofertanta sceno-tehnic, putandu-se transforma in doar 20 de minute din sala de tip italian (foto 1) intr-una de tip elisabetan (foto 2) sau arena, un adevarat unicat in Romania.


Foto 1 (stanga) - Foto 2 (dreapta)

Sala Atelier este un spatiu spatiu preferat de multi regizori pentru flexibilitatea montarilor pe care le permite. Plus de asta, la ultimul etaj, TNB-ul va gazdui o biblioteca si o sala de lectura.

Este cu adevarat fascinant ceea ce se intampla la ora actuala la Teatrul National Bucuresti si este o bucurie pentru noi sa observam ca o institutie cu traditie merge pe drumul modernizarii.

Proiectul final va fi un adevarat spatiu cultural, orientat spre publicul tanar, si proiectat astfel incat sa indeplineasca toate criteriile unei initiative de nivel international.

Obiectiv analizand lucrurile, sansele spre succes sunt foarte mari, si nu putem sa ne ascundem entuziasmul, mai ales cand se schimba ceva in Bucurestiul nostru vechi de 555 de ani si parca impotmolit in trecut.

Acoperisul Teatrului National Bucuresti este in plina renovare, iar acolo am gasit un santier in constructie, care, cel mai probabil, va fi gata abia la mijlocului anului 2015.

Se poate vedea centrul Bucurestiului de sus, se va construi un Amfiteatru, si se vor face proiectii pe un perete imens (turnul scenei) care se vor putea vedea si de pe Bd. Magheru.

Tot aici va fi reconstruita si Laptaria lui Enache, asa ca abia asteptam sa se termine lucrarile si sa bem o bere pe acoperisul TNB-ului, asa cum faceam in vremea Motoarelor.

Pana una alta, TNB-ul se pregateste de deschiderea noii stagiuni, iar noi v-am povestit deja despre noutatile pregatite in 2014-2015.

Vor urma si altele, dar le luam pe rand. Cum vi se par planurile de modernizare si renovare ale TNB-ului?

Vedeti mai multe poze aici si aici

Pe aceeasi tema:
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera