Fotografii de citit - un proiect romanesc diferit in care imaginile spun povesti

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Am descoperit recent pagina de Facebook - Fotografii de citit - si putem spune ca ne-am petrecut ceva vreme printre fotografiile frumoase, care ne spun povesti despre Bucuresti sau iubire.

Andrei Purcarea (caruia ne-am propus deja sa-i luam un interviu), un tanar fotograf si poet, este autorul imaginilor si cel care reuseste sa ne transmita o anumita stare atat prin arta vizuala, cat si prin cea scrisa.

"Componenta nonverbala, atunci cand dialogam, este esentiala pentru a transmite un mesaj intr-un mod cat mai vivace, mai insufletit – de altfel, este imposibil sa o evitam.

Consider ca atunci cand doresti sa exprimi o idee, o traire, o stare, cel mai bine o poti face cu ajutorul artei – un fel de gestica sau mimica a sufletului. Vizualul, scrierile, sunetele, miscarea, toate sunt canale capabile sa transmita ceea ce altfel ar fi indescifrabil pentru om, iar atunci cand imbini aceste forme artistice pentru a decoda invizibilul, poti transmite mai mult decat o simplă stare.

Asa s-a nascut ideea fotografiilor de citit, unde vizualul stabileste cadrul, atmosfera, iar cuvintele aduc restul elementelor ce faciliteaza descifrarea mesajului. In cele din urma, ce ramane imprimat in subconștientul privitorului este o povestioara, o istorisire ce se repetă la nesfarsit, avand de fiecare data personaje diferite", a spus Andrei atunci cand a organizat o expozitie de fotografie, in noiembrie 2013, la Serendipity Coffee & Tea.

Noua ne-a placut foarte tare ideea proiectului si credem ca merita sa fie cunoscut de cat mai multi oameni.

Voua cum vi se pare?

*Toate fotografiile din articol sunt luate de aici.

Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera