FLUTURI - un spectacol fascinant despre o lume de vis - de Ziua Internațională a dansului

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Teatrul Național De Operetă și Musical "Ion Dacian" prezintă spectacolul FLUTURI, ce va avea loc sâmbătă, 29 Aprilie 2023, de la ora 19:00, cu ocazia Zilei Internațioanale a dansului.

 „Fluturi” este un spectacol de dans care spune povestea unei tinere ce evadează dintr-o lume ostilă pentru a ajunge într-o lume de vis, plină de culoare. Este o poveste despre metamorfoză și evoluție, despre descoperirea de sine dar și despre căutarea iubirii perfecte. O călătorie inițiatică sau poate doar un vis. Toate acestea sunt transmise publicului prin diferite stiluri de dans, prin partiturile unor compozitori precum P.I.Ceaikovski sau E.Grieg, dar și prin arii din musicaluri celebre, în interpretarea Cristinei Popa și a Oanei Rusu.

 

Regia și coregrafia spectacolului sunt semnate de Relu Dobrin, care explică faptul că ceea ce a reușit să pună în scenă reprezintă viziunea și propriile răspunsuri la întrebări precum:

 ,,Ce înseamnă realitatea? Unde se termină concretul și cum putem noi să-i depășim barierele pentru a trece dincolo, spre acel loc unde guvernează magia? De câte ori nu ne-am întrebat noi oamenii dacă vom găsi ceea ce căutăm, sensul tuturor frământărilor noastre, în lumea materială, în această existență palpabilă? Și dacă am putea să trecem dincolo, dacă am putea transcende timpul și spațiul pentru a intra într-o altă dimensiune unde nu există obstacole și unde aflăm că totul e altfel decât putem noi înțelege, la ce trebuie să renunțăm? Probabil am fi nevoiți să abandonăm orice teamă de necunoscut, să lăsăm în urmă orice gând nedemn ori poate chiar să renunțăm la forma actuală a existenței noastre. Și cum am arăta în urma acestei metamorfoze?

Iată câteva dintre întrebările pe care mi le-am pus în timp ce lucram la spectacolul „Fluturi”. Întrebări la care nu e deloc ușor să căutăm răspunsul și care i-au provocat și pe marii gânditori. Însă până vom ajunge să dezlegăm aceste enigme, vă propun o variantă personală de răspuns, o mică poartă imaginată de mine pe care o deschid către dumneavoastră pentru un moment de evadare… o parte dintr-un vis pe care vă invit să-l trăiți împreună cu noi.” Relu Dobrin

Distribuția:

Călăuza - Oana Rusu

Prințesa - Cristina Popa

Îndrăgostiții din vis - Gabriela Pojoreanu, Relu Dobrin

Subtilitatea - Andreea Bârzescu

Forța - Marian Chirazi, Eugenia Stoian, Sabina Ioniță, Camelia Ghiță,  Luminița Florescu, Albertino Neagu, Marius Merdicos

Grația - Gabriela Pojoreanu, Oana Vâlceanu

Seducția - Eugenia Stoian

Bucuria - Albertino Neagu, Marius Merdicos

Încrederea - Maria Rogojan, Marian Chirazi

Scânteia - Sabina Ioniță

Călăuza de peste lumi - Sorina Micșunescu

Conții - Octavian Ștefănescu, Andrei Ciobanu

Contesele - Oana Vâlceanu, Luminița Florescu, Sabina Ioniță, Camelia Ghiță, Alexandra Borîia, Bianca Flueraș

Fluturi - Eugenia Stoian, Oana Vâlceanu, Luminița Florescu, Gabriela Pojoreanu, Sabina Ioniță, Camelia Ghiță, Maria Rogojan, Andree Bârzescu, Marius Merdicos, Bianca Flueraș

Fumul - Gabriela Pojoreanu, Eugenia Stoian, Andreea Bârzescu, Maria Rogojan, Marius Merdicos, Albertino Neagu

 

 

Echipa artistică:

Regia și coregrafia: Relu Dobrin

Scenografia: Daniel Tița

Textul: Monica Stoica

Aranjamentul muzical: Marius Meragiu

Proiecții video: Andrei Duruș

 

Biletele pot fi cumparate online pe https://www.ticketstore.ro/ro/bilete/3704/fluturi-teatrul-naional-de-operet-i-musical-ion-dacian-bucuresti-29-aprilie-2023  sau de la casa de bilete a Teatrului Național de Operetă și Musical "Ion Dacian" – B-dul Octavian Goga Nr.1 (luni-vineri 12.00-19.00 și cu o oră înainte de spectacole sâmbătă și duminica)
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera