Fiecaruia dupa nevoile celui de langa el

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Oficiul postal 66. Ghencea.

Pentru mandatul pe care il aveam trebuia sa stau la coada de pensii. In fata mea inca 3 persoane: o doamna in varsta cu o traista in carouri pe roti, un batran cu barba mare alba care semana cu Claude Monet si un domn cu barba neingrijita roscata, care semana cu Noel Edmonds.

Si acum imi e ciuda ca nu am facut macar o poza, insa nu aveam de unde sa stiu ca o asteptare la coada de la posta se va transforma in ceva memorabil.


Claude Monet - sursa si Noel Edmonds - sursa

Doamna care si-a ridicat pensia a mai completat 3 formulare, dupa care si-a luat sacosa in carouri pe roti si a iesit afara, nu inainte de a ne ura tuturor O zi buna si tipei de la Securitate "Serviciu usor, doamna!".

Asta, pe fundalul in care cu o zi in urma vantul mi-a distrus umbrela, ploaia m-a facut "ciuciulete", am ajuns la "Posta Gresita", am stat la coada, dupa care am aflat ca nu eram unde trebuia si am fost trimisa oficiul postal 66. Intarziam la birou, asa ca am amanat pentru dimineata urmatoare si iata-ma la ghiseu asteptand.

Aveam o carte in geanta si as fi putut sa citesc, insa nu ma puteam concentra deloc. In dreapta o mama ridica alocatia, toata lumea vorbea tare, in fata erau felicitari cu flori: 1.5 si 2 lei, carti de colorat pentru copii, Sa invatam sa citim: Calatoriile lui Gulliver, multe alte felicitari pe panoul din spatele angajatelor.

N-am mai fost de ceva vreme la posta si imi plimbam ochii in toate directiile incercand sa ma prind de ce exista mereu cozi, de ce se misca totul atat de greu, de ce, desi suntem in era internetului, se mai completeaza atatea formulare, se pun stampile, se cer semnaturi, se taie colturi ale cartonaselor care se leaga cu un elastic si se depoziteaza intr-un sertaras.


Sursa

Tipul din fata mea, cel cu barba roscata, neras, avea unghiile extrem de curate, cumva in contradictie cu aspectul neglijent. Parea cel mai calm dintre toti. Isi tinea buletinul intre degetul mijlociu si aratator si se uita in gol.

Ajunge la ghiseu: Ajutorul social va rog. Tipa de la Posta ii zambeste: Ah, ati venit din nou. Doar ajutorul?

Da, raspunde el si ii intinde buletinul. Tipa numara banii (in jur de 130 de lei) , ii intinde, il pune sa semneze, rupe o parte dintr-un formular. Se saluta, roscatul pleaca.

In sfarsit randul meu. Ii intind mandatul, scoate niste formulare verzi legate cu un elastic galben. Domnul roscat revine: Mi-ati dat banii gresit, mi-ati dat mai mult... si ii intinde o hartie de 10 lei.

Tipa de la ghiseu ii zambeste si spune Lasati asa, acum...

Domnul insista: Nu, va rog, luati banii inapoi. Poate dumneavoastra aveti probleme mai mari decat ale mele.

Tipa ofteaza, ii ia bancnota de 10 lei si ii da inapoi 4 lei. Roscatul barbos ii multumeste, ii ureaza o zi frumoasa si pleaca. In urma lui, mai vine o angajata: Nu a vrut sa ia banii?

Nu, spune cealalta, nu a vrut. Eu i-am dat mai mult dar s-a intors sa ii dea inapoi... Mai rar asa ceva..

Da, mai rar asa un om - se propaga in sala de la Oficiul Postal 66. Ghencea.

Scenariile continua in timp ce ma indrept spre usa: Ar fi putut sa ii ia si sa taca. Da, sau sa spuna ca nu i-a numarat. Oricum, ar fi fost greseala noastra, nu a lui. Ce om, ce om deosebit care...

Citeste Editoriale de Andreea Lupescu.

Pe aceeasi tema:Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera