Festivalul International George Enescu se organizeaza din nou in 2015

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Festivalul International George Enescu se organizeaza din nou in Bucuresti anul viitor, in perioada 30 august - 20 septembrie, ocazia in care se vor afla in oras aproximativ 2.500 de artisti straini si 500 de artisti romani.

In plus, Concursul International George Enescu va fi organizat de sine statator, alternativ fata de Festival, urmatoarea editie urmand sa aiba loc intre 3 si 25 septembrie 2016, la Ateneul Roman si la Universitatea de Muzica din Bucuresti.

Festivalul se va desfasura la Sala Palatului si Ateneul Român din Bucuresti, care vor gazdui 58 de concerte in sali, dar vor fi si multe alte evenimente in aer liber, in cadrul ”Pietei Festivalului”.

Totodata, editia 2015 a Festivalului Enescu aduce in premiera la Bucuresti, dupa 15 ani de discutii, Orchestra Filarmonicii din Berlin va urca pe scena Salii Palatului pe 3 septembrie 2015, sub bagheta legendarului Sir Simon Rattle.

O orchestra americana de prestigiu vine si ea in premiera in Festival – San Francisco Symphony – si va interpreta si o lucrare de George Enescu.

Printre solistii editiei 2015 se numara:  Arcadi Volodos, violonista Anne-Sophie Mutter, pianistii Fazıl Say, legendarul Murray Perahia, Yfrem Bronfman, Andras Schiff, Pierre Laurent Aimard, precum si cunoscuta pianista Maria João Pires, Renaud, Gautier Capuçon si Dadvid Garrett.

Abonamentele pentru Festivalul Enescu 2015 vor fi puse in vanzare pe 15 ianuarie 2015, incepand cu ora 10:00. Mai multe detalii despre pret gasiti aici.

Ce se va intampla la Concursul International George Enescu

In deschidere veti putea merge la un concert extraordinar care va fi sustinut la Ateneul Roman de trei dintre laureatii editiilor precedente: violonista Ana Tifu (laureata a  editiei 2007), pianistul Mihai Ritivoiu (laureat al editiei 2011) si violoncelistul Valentin Radutiu (laureat al editiei 2011).

Vor mai sustine recitaluri si membri ai juriilor internationale, muzicieni-reper in muzica clasica internationala de astazi: Jean Philippe Collard – pian  (22 septembrie),  Pierre Amoyal – vioara (16 septembrie).

Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera