Eleganta, armonie si o muzica senzationala. Cocktailul Pink Martini care a ridicat Sala Palatului in picioare

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Este destul de greu sa povestesti cum a fost la un concert Pink Martini. Pentru ca nu e doar un simplu show, e o stare, sunt sute de pasi de dans care pun stapanire pe mintea ta pret de cateva ore. Ai vrea sa dansezi tot timpul, insa scaunele Salii Palatului te obliga sa stai cumintel si sa bati ritmul cu varful pantofului.

Muzica celor de la Pink Martini nu trebuie ascultata intr-o sala mare de concert. Trebuie traita intr-o cafenea micuta, acel stil frantuzesc unde ti se pare ca timpul sta in loc. Of, oare poti avea un concert Pink Martini doar pentru tine?

Poate visele vor deveni realitate, insa, pana una alta stim ca pe 4 octombrie, Sala Palatului a fost sold-out, peste 4.000 de oameni asistand la unul dintre cele mai elegante concerte pe care le-a vazut si ascultat Bucurestiul. 

Da, si muzica poate fi eleganta. Iar sonorizarea din seara concertului a fost impecabila, nu de putine ori am avut impresia ca ascultam o banda. Insa nici nu se pune problema de asa ceva, pentru ca Pink Martini este una dintre cele mai profesioniste trupe din lume. Se simte asta, de la instrumentele atat de bine inchegate, pana la atmosfera bandului, care parca s-ar cunoaste de-o viata. Se completeaza, se sustin, se joaca.

Pianistul Thomas Lauderdale este cel care a deschis concertul, spunandu-ne in romana cat de fericit este ca s-a intors in tara noastra. Trupa a fost insotita in acest concert de catre solista China Forbes. In 2013, Pink Martini a venit in Romania impreuna cu Storm Large.

Primele doua melodii, Amado Mio si Je Ne Veux Pas Travailler (pe care China aproape ca a cantat-o cu publicul) au fost doar o incalzire pentru ce avea sa urmeze. Melodii in engleza, franceza, germana, japoneza, croata, spaniola au incantat publicul timp de o ora si douazeci de minute.

Timothy Nishimoto a ramas asa cum il stim. Carismatic, nebun (in cel mai frumos sens posibil), un munte de energie. A dansat pe nesaturate cantand Donde estas, Yolanda? si ne-a invitat (tot in romana) sa ne punem centurile de siguranta in timp ce intepreta Zundoko-Bushi.

Vrea cineva sa danseze? Este destul loc pe scena, haideti!

Atat a trebuit sa spuna la un moment dat Thomas, ca scena s-a umplut de oameni care dansau ca si cum nimeni nu i-ar fi vazut. Sa reusesti sa faci asta in timp ce 4.000 de oameni te privesc...spune ceva despre vibe-ul pe care ti-l da muzica.

Unele melodii au si niste povesti tare frumoase. Hang on, Little Tomato a fost ideea lui Lauderdale, care s-a inspirat din reclama ketchupului Hunt, lansata in 1964, care suna cam asa:

Hang on, little tomato, stay on the vine until you're fat and juicy. Then we will simmer you in bubbling secret spices and turn you into ketchup, and if you're lucky, some smart hamburger may team up with you.

De aici si versurile care inspira speranta si zile mai bune:

Just hang on, hang on to the vine
Stay on, soon you'll be divine
If you start to cry, look up to the sky
Something's coming up ahead
To turn your tears to dew instead

Hey, Eugene, este creatia Chinei care, in studentie, a iubit un baiat. El i-a cerut numarul de telefon, a promis ca o suna, nu a sunat-o. La doua saptamani, China a scris melodia cu care Pink Martini a cunoscut notorietatea. Ce ti-e si cu dragoastea asta, ce melodii frumoase ies din ea.

Cel mai apreciat moment al serii a fost cu siguranta, Pana cand nu te iubeam, melodia prin care formatia a omagiat o suta de ani de la nasterea Mariei Tanase. China a cantat-o impecabil, si nici macar nu iti dadeai seama ca nu e limba ei materna.

Concertul s-a incheiat pe ritmurile Brasil, cand publicul s-a ridicat de pe scaune si a inceput sa danseze.

Ne asteptam ca showul Pink Martini sa dureze ceva mai mult. O ora si 20 de minute a fost prea putin. Sau poate ca ni s-a parut noua prea putin din cauza/ datorita faptului ca am fost hipnotizati de pianul lui Thomas, de vioara lui Nicolas, de minunatele congas ale lui Brian Davis.

A fost o seara eleganta, armonioasa, de neuitat. Speram ca cei de la Pink Martini vor veni la fel de des in Romania ca pana acum si isi vor pastra starea de bine cu care te invaluie inca de la primele acorduri.

Setlist

Amado mio
Sympathique
Ich dich liebe
Omide zendegani
Mayonaka No Bossa Nova
Yolanda
U Plavu Zoru
Askin Bahard
Flying Squirrel
Pana cand nu te iubeam
Hang on little tomato
Lilly
Romanza Andaluza (violin)
Zundoko-bushi
Hey Eugene
Get Happy
Brasil

1 comentariu

Eleganta, armonie si o muzica senzationala. Cocktailul Pink Martini care a ridicat Sala Palatului in picioare
ifose de provinciali
#1 -

A fost penibil

Am vazut la Sala Palatului cel mai bun band de croaziera!

Fata aia nu are voce, pianul nu s-a auzit, violonistul stie 3 note! Deplorabil...

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera