eXplore dance festival 2013 va avea loc la sfarsitul lunii septembrie in Bucuresti

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

E oficial: cea de-a 8-a editie a eXplore dance festival (Bucharest International Contemporary Dance and Performance Festival) va avea loc in perioada 28 septembrie - 3 noiembrie 2013.

Vestea ne bucura, mai ales ca este singurul festival international de dans contemporan si performance din Romania.

Tema editiei din acest an este "eXchange", regasindu-se atat in programarea spectacolelor, cat si a celorlalte activitati, precum workshop-uri, concerte, filme, discutii. Timp de 5 saptamani peste 100 de artisti din Romania si strainatate isi vor prezenta cele mai recente creatii, vor sustine ateliere si vor participa in diferite formate de "lectures" si "artist talks".


Sursa foto

Printre cele mai asteptate evenimente din acest an se numara prezenta la Bucuresti a coregrafului german Raimund Hoghe, cel care timp de un deceniu a fost dramaturgul Pinei Bausch, iar ulterior si-a creat propria companie, cucerind cele mai importante scene ale lumii.

Asa cum ne-au obisnuit, vom avea proiectii: peste 20 de filme de dans - documentare si scurt-metraje. O selectie speciala de filme va fi dedicata aniversarii centenarului Stravinsky - Sacre du Printemps, incluzand creatiile celebrilor Pina Bausch si Raimund Hoghe.

Pentru tinerii care lucreaza in domeniu, dar si pentru cei neinitiati, vor avea loc peste 10 workshop-uri si master-class-uri din festival, cu scopul de a-i familiariza cu unii dintre cei mai importanti artisti internationali ai momentului (Jefta van Dinther, Thiago Granato, Eszter Salamon, Colette Sadler, Angela Vadori si altii).

Vom reveni cu detalii despre program si acces.

Trailer eXplore dance festival 2013


Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera