e vară – și ce-i cu asta?

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Articol preluat de pe blogul Simply Bucharest.

… tare-am ajuns niște plîngăcioși.

„nimic nu mai e ca pe vremuri” – iarna nu mai e iarnă, primăvara nu mai e primăvară – cît despre vară, să nu-ndrăznești să zici nimic.

Deși-mi aduc aminte de ierni cu adevărat năpraznice, de primăveri ciufute care se duceau într-o dup-amiază… dar și de veri cumplite, grele, apăsătoare.

De zeci de ani – și ani dintr-ăia-n care nu știam de aer condiționat în autobuz, de climă în mașină, de clădiri complet controlate termic, de dormitoare izolate! – vara bucureșteană-i mereu așa: grea, violentă… dar dulce.

Ne-am cocoloșit, nu-i așa? Ce ne mai speriem uitîndu-ne la Busu cum ne zice de coduri portocalii, disconfort termic și alte prăpăstii…

În fiecare an îmi sare asta-n ochi; în fiecare an mă uit la noi: cum ne ascundem, cum fugim de șansa de-a ne bucura de Soare, de aer, de ceilalți, de libertatea verii și de frumusețea ei…

Nu zic că nu-i cald; e! E caniculă, se cade să te aperi și să ai grijă; se cade să fii cuminte – avem atîția oameni care suferă cu adevărat de cald și care pot ieși din casă doar pe răcoare – dar… dar scriu asta pentru ăștia tineri, zdraveni, care altminterea țin la tăvăleală: ia nu vă mai plîngeți atîta!
Nici un comentariu inca vrei sa comentezi?

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera