E oficial: Uber a fost declarat ilegal

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Despre Uber s-a tot vorbit: unii au fost impotriva lui, spunand ca incalca legea, iar altii au sustinut acest serviciu, fiind multumiti de el.

In august 2014, Guvernul a adoptat o lege care interzice persoanelor fizice sau juridice sa efectueze transport public de persoane cu un autoturism fara a avea autorizatie de transport in regim de taxi emisa de autoritatea administratiei publice.

Atunci, Guvernul a initiat un proiect pentru completarea Legii nr.38/2003 privind transportul in regim de taxi si in regim de inchiriere, iar acesta a fost adoptat de Camera Deputatilor la inceputul lui mai 2015.

Astazi, 3 iunie 2015, a primit si ultimul aviz, cel al presedintelui Klaus Iohannis, asa ca Uber este declarat oficial ilegal si, prin urmare, nu mai poate fi prezent pe piata de transport public. Decizia urmeaza sa fie publicata in Moniitorul Oficial.

Aparut la noi in februarie 2015, platforma a reprezentat o concurenta serioasa pentru companiile de taxi din Bucuresti, oferind servicii mult mai bune. Principalul motiv pentru care calatorii optau pentru aceasta aplicatie era faptul ca ea te conecta in timp real cu soferii.

Absolut nesurprinzator, taximetristii au acuzat ca Uber este ilegal, facand mai multe demersuri in acest sens.

Odata cu avizul dat de presedintele tarii, Romania se alatura unor tari precum Spania sau Franta, care au interzis la randul lor Uber.

Pe aceeasi tema:Nici un comentariu inca vrei sa comentezi?

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera