Doi bucuresteni si-au cumparat un castel in Transilvania cu banii cu care si-ar fi putut cumpara un apartament in Bucuresti

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Doi tineri din Bucuresti, in varsta de 25 de ani, au lasat in spate viata la oras si s-au mutat in Transilvania, unde si-au cumparat un castel.

Castelul dateaza inca din secolul al XVII-lea, iar ei l-au renovat si acum ii spun povestea tuturor celor care-i trec pragul.

Cladirea a fost construita in 1680 de un nobil secui. A pastrat farmecul vremurilor trecute, desi in vremea comunismului a fost transformata in sediu al CAP-ului.

1.JPG

In urma cu 8 ani, familia Racz a descoperit cladirea, iar in prezent a transformat-o intr-o oaza de liniste pentru turisti.

Fostul castel nobiliar se afla in categoria A a monumentelor istorice.

Are 8 camere pentru oaspeti, fiecare cu o poveste demna de cartile de istorie. Pe pereti pot fi admirate inca picturi vechi de sute de ani.

5.jpg

Lucrarile de reabilitare a castelului au durat aproape cinci ani si au fost cofinantate din fonduri europene pentru dezvoltare rurala.

Tinerii i-au deschis portile publicului in 2014 si si-au dorit sa fie un loc important si un punct cultural pe harta Transilvaniei.

4.jpg

Ne-am gandit la o implicare in viata culturala a zonei si, chiar de cand am cumparat castelul, am organizat concerte, festivaluri de muzica veche — anul acesta va fi a cincea editie, au fost Zilele renascentiste si vrem sa continuam, dar suntem deschisi si la alte evenimente organizate de altii, pe care sa le gazduim la noi in castel, a spus proprietara.

2.JPG

Interesant este faptul ca noii proprietari au angrenat si oamenii din zona in acest proiect, iar printre acestia se numara mestesugari locali, un fierar in atelierul caruia turistii pot experimenta metode traditionale de prelucrare a fierului si proprietara unei vechi mori cu apa, care le poate prezenta modul de functionare si istoria acestei constructii ce dateaza din secolul al XIX-lea.

3.jpg
1 comentariu

Doi bucuresteni si-au cumparat un castel in Transilvania cu banii dati pe un apartament in Bucuresti
flor
#1 -

Unde este acest loc

va rog sa precizati unde este acest castel, cat costa o camera

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera