Discutii serioase intre barbati sau cum Bucurestiul sufera din motive de neintelegeri personale intre primari

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Intr-un interviu acordat Hotnews, primarul municipiului Bucuresti, Sorin Oprescu, se plange ca nu poate reamenaja Hala Matache din Bucuresti intrucat Primaria sectorului 1 a concesionat terenul pe care se afla hala unui investitor privat. Investitorul ar fi folosit terenul drept gaj la banca in contul unui credit.

Sorin Oprescu afirma ca exista investitori privati care ar dori sa reconstruiasca din fonduri proprii Hala Matache. Insa, cata vreme terenul nu este disponibil, investitorii nu au cum sa faca acest lucru.

Pe de alta parte, primarul sectorului 1, Andrei Chiliman, afirma intr-un comunicat de presa ca terenul nu este concesionat. Potrivit lui Andrei Chiliman, creditul mentionat de edilul sef ar fi fost luat de Administratia Pietelor Sector 1 in 2007 pentru lucrari necesare modernizarii Pietei Matache.

Ceea ce nu spune primarul sectorului 1 este daca pentru creditul respectiv a existat un gaj imobiliar.

Solutia gasita de Andrei Chiliman e simpla: daca primaria generala vrea sa refaca Hala Matache poate oricand sa preia creditul de la colegii din sectorul 1.

Sorin Oprescu a dispus in 2013 demolarea Halei Matache pentru largirea strazii Buzesti in vederea amenajarii bulevardului Buzesti - Berzei - Uranus, in ciuda protestelor a numeroase ONG-uri. Primul tronson al bulevardului Uranus a fost deschis in 2013.

Primaria Bucurestiului sustine insa ca Hala Matache nu a fost demolata ci doar mutata cu 37 de metri si 20 de centimetri mai departe de bulevard. Aceasta operatiune este, se pare, ilegala.

Citeste si Cum s-a ajuns la demolarea Halei Matache si cine este de vina

oprescuchiliman

Ni se pare o situatie cel putin bizar si lipsit de profesionalism ca cei doi primari sa se dueleze prin intermediul presei, situatie care, de altfel este in linie cu diletantismul cu care in general problemele Bucrestiului au fost rezolvate de-a lungul timpului. Ceea ce stim sigur pana acum e ca un monument istoric a fost ras de pe harta orasului si situatia va ramane neschimbata in viitorul previzibil.

Oprescu: Terenul este dat in concesiune de Primaria sectorului 1. Vom incerca sa gasim o solutie

La Hala Matache am gasit unul-doi oameni care vor sa o reconstruiasca pe banii lor. I-am chemat, le-am explicat, dupa care am aflat ca terenul pe care vroiam sa reconstruim hala a fost dat in concesiune de Primaria sectorului 1. Mai mult decat atat, primarul sectorului1, Andrei Chiliman, mi-a spus ca cel care a concesionat terenul l-a pus gaj la banca. L-am rugat ca pana la sfarsitul anului 2014 sa rezolve. Acum grija mea este sa mai vrea investitorii pe care i-am gasit sa reconstruiasca hala. Vom incerca sa gasim o solutie

Chiliman: Oprescu minte

Terenul în cauză, parte a Pieţei Matache, nu este concesionat, pe el fiind amplasate construcţii pentru desfăşurarea activităţilor comerciale. Acestea au fost ridicate în anul 2007 de Administraţia Pieţelelor din Sectorul 1, în cadrul proiectului de modernizare a Pieţei Matache, finanţarea lucrărilor fiind asigurată printr-un contract de împrumut pe o durată de 20 de ani, încheiat de această instituţie cu Banca Comercială Română.

Întrucât reconstruirea Halei Matache pe o parte din această suprafaţă de teren implică demolarea unor construcţii noi, acordul nostru pentru reconstruirea Halei Matache pe suprafaţa de teren în cauză este condiţionat de preluarea împrumutului de către Primăria Generală a Municipiului Bucureşti, în condiţiile legii. De altfel, i-am transmis acest punct de vedere primarului general într-o discuţie pe care, din păcate, am purtat-o abia după demolarea Halei Matache.

Pe aceeasi tema:Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera