Degustari din sura - Viscri 32 si Kredenz vin la Acuarela

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

De Miercurea Mintilor Creative 2018, Acuarela aduce pentru prima oara la Bucuresti, arome si merinde transilvanene autentice de la Kredenz si Viscri 32 - White Barn and Blue House. Portile se deschid la 12:00 si putem degusta tihnit intreaga zi pana spre orele 23:00.

Echipele Kredenz si Viscri 32 vor fi prezente pentru a povesti pe indelete despre fiecare ingredient.

Degustari_in_sura__1_.jpg

Evenimentul va cuprinde o degustare si un pop-up shop de branzeturi, carnuri, zacusca si dulceturi curatoriate de Kredenz si asezonate de echipa din Sura Alba de la Viscri 32. 

Bunatatile sunt culese din satele Saschiz, Cund, Bazna, Viscri, Rotbav si cuprind o selectie reprezentativa pentru mai multe ferme de familie, fundatii si producatori mici, imposibil sau greu de gasit in Bucuresti. 

Branzeturile, carnurile, zacusca, siropurile si dulceturile vor fi grupate tematic in cinci tipuri de platouri de degustare care poarta oaspetele intr-o calatorie pe dealuri, pe la
stana, prin pivnita de maturare a lui Istvan si fostul grajd de bivoli transformat in bucatarie la Viscri 32.

 Acuarela_-_Kredenz_si_Viscri_32__macheta_web_-01.jpg

Kredenz isi propune sa redescopere patrimoniul gastronomic al tarii, sa il puna in valoare si sa il aduca in contemporan, cautand noi moduri de a produce si pregati
mancarea pentru un trai sanatos, cu respect fata de mediul inconjurator si comunitate. Sura Alba de la Viscri 32 - White Barn and Blue House  este un spatiu gastronomic deschis sezonier de 2 tineri (Mara si Alexu, un avocat si un designer) relocati in Viscri de la oras. Proiectul functioneaza din multe puncte de vedere ca un business social, avand doar angajati din sat, ingrediente de la fermieri si tarani din zona si retete transilvanene inspirate de bunica Marei.

Manufactura de Branza  foloseste din 2016 laptele vacilor Baltata Romaneasca pentru a produce branzeturi maturate artizanale. Familia Varga se ocupa de ingrijirea
celor 20 de vaci si produce 9 sortimente de branza maturata. Ferma Caţean continua o traditie de peste 300 de ani si este cunoscuta pentru efortul
de promovare a produselor traditionale romanesti. Intreaga familie este implicata in continuare in viata de zi cu zi a fermei. Camara lui Mayr  este un proiect local dezvoltat la Ferma Zootehnica Bazna de catre familia Mayr. Aceasta este printre ultimii procesatori care lucreaza cu porci Bazna si care produce loturi mici, ingrijite personal, de mezeluri rafinate.

„Degustari din sura” este un demers Viscri 32 de promovare a fermierilor, taranilor si micilor producatori de merinde autentice si a miscarii farm to table din Romania.
 




Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera