De vorba cu Victor JR Manea: "Pe la 7 ani l-am vazut live pe Michael Jackson si undeva in subconstientul meu am stiut ca o sa devin un dansator"

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Victor JR Manea face breakdance de 16 ani in Romania si se ocupa, in paralel, de fotografie, design grafic si colaje de hartie. In plus, merge la competitii si ii invata pe copii sa danseze.

Am stat de vorba cu el despre cat de greu este sa dezvolti breakdance-ul in Romania, inspiratii, colaje si evenimente unice-n viata, precum participarea la emisiunea Romania Danseaza.


Foto: Dani Ionita

1. De unde pseudonimul D'Jr?

Pseudonimul meu este strans legat probabil de inaltimea mea. Junior a venit de la faptul ca eram cel mai mic si ca varsta dar si ca inaltime din grupul cu care dansam pe atunci.

Am tot incercat sa ma reinventez pe parcurs, dar putini oameni ma striga Jon Rullz.

2. Ce voiai sa te faci cand erai mic?

Mi-am dorit sa fiu faimos...stiu ca nu era pe atunci o meserie neaparat, dar o data cu tehnologia asta e din ce in ce mai usor.

3. Cum ai ajuns la fotografie-design grafic-colaj de hartie?

Am pornit totul dintr-o joaca sau dintr-o simpla necesitate. Totul a inceput atunci cand am descoperit Photoshop si mi-am dat seama ca pot sa colez orice fel de imagini, fie ca este vorba de poze pe care le-am facut eu sau lucruri pe care le gasesc online.

Pe parcurs, am vrut sa imi printez fotografiile si sa fac colaje reale care sa depaseasca limitele unui colaj digital, sa fie ceva raw, ca pe vremuri.


Freakquency / Jon Rullz

4. Prima "opera"?

Posterul pentru DTR Bboy Session 2005, primul concurs de breakdance pe care l-am si organizat cu cativa amici.

5. Despre Bboy. Care-i treaba?

Bboy, este termenul pe care oamenii il folosesc atunci cand se refera la un dansator de breakdance.

Fac asta de aproximativ 16 ani, o data cu aparitia trupei SIMPLU, si a videoclipurilor de pe Atomic cu Flying Steps.

M-a atras sportul, am facut gimnastica, fotbal si m-am dat pe role dar am ales sa raman serios pe partea cu dansul.

Pe la 7 ani l-am vazut live pe Michael Jackson si undeva in subconstientul meu am stiut ca o sa devin un dansator.

Au trecut aproape 16 ani de cand am facut prima data breakdance si pot sa spun ca sunt implicat in tot ceea ce inseamna dezvoltarea acestei activitati.

Alaturi de o echipa talentata organizam competitii de breakdance pentru toate categoriile de varsa, iar de 2 ori pe saptamana copii au parte de cursuri de breakdance in cadrul Artizthick Dance Studios.

Toate activitatile mele au un factor comun destul de evident, Hip-Hop, cu tot ce vine el, muzica, dans, cultura, graffiti, lifestyle si knowledge, design vestimentar. Pe mine m-a facut sa experimentez multe lucruri cu care nu as fi intrat in contact daca nu eram in contextul unui bboy. De la concursuri internationale pana la jam-uri doar cu bugetul din intrare, pana la cele mai urmarite emisiuni de televiziune, toate au fost experiente unice pe care un om normal nu le poate avea in fiecare zi, multe dintre ele sunt doar o singura data in viata.

Castigarea unui talent show ca Romania Danseaza, m-a facut sa imi dau seama ca a meritat tot drumul de pana acum, toate experientele si toti oamenii care m-au vazut dansand, totul a contat si m-a schimbat pana am ajuns la forma si stilul actual.


Foto: Igu

6. Despre publicatia  How to Breakdance - Tips and Tricks / Lifestyle and culture.

Publicatie este prea mult spus, este o revista pe care am editat-o pentru cursanti si pentru parintii lor, pentru a intelege mai bine ceea ce urmeaza sa facem pe parcursul cursurilor si o introducere in ceea ce inseamna bboying in Romania.

7. Inspiratii

Oamenii mei in general ma inspira destul de mult. Fie ca e vorba de sportivi, pictori, fotografi, artisti in general, ei ma inspira sa fac ceea ce fac si sa imi upgradez tacticile si tehnicile de "battle" every day.

Pace si iubire catre Ana, Daniel, Mihai, Tupeu, We Tour, FEAR, Open Minds, Mili si 360 View, Eroilor Mafia pentru modul lor de viata, gasca Subcarpati, Golan, Electric Castle 2014 si toti oamenii cu care am intrat in contact de cand Bucharest Underground Cocktail a vazut lumina monitoarelor voastre. 

8. Loc preferat din Bucuresti

Pai, in Skatepark-ul din Herastrau.

9. Unde-ti place sa-ti bei cafeaua?

Imi place sa imi beau cafeaua la Starbucks, e bunnnna. Din pacate reusesc sa fac tot timpul asta. E buna si in fata monitorului citind mailuri.

10. Ultima melodie pe care ai ascultat-o pe repeat.

Cred Ca Sunt Extraterestru - Floare de Maidan, like a loooooooooooooooooooooooooooooooot!

11. 3 filme care ti-au ramas pe retina.

The Italian Job / The Diary of a Basketball player / Spread

12. Pe unde te mai vedem/gasim in viitorul apropiat?

Pe 1&2 Aprilie o sa ne intrecem in glume si breakdance la Jazz Pong in cadrul Breakin'Battle pe care il organizez cu colegii mei de la Romanian Bboys.

Probabil o sa ne vedem in vara la BURN Battle School sau la orice Cypher se anunta prin zona. Imi place si la AirField, asa ca ne vom vedea cu siguranta. Pace!
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera