De vorba cu Cristian Neagoe despre Train Delivery 2014 - "Vrem sa redam Garii de Nord fascinatia ei uitata"

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

4016 persoane au dat attending pe facebook la Train Delivery, editia 2014, ce va avea loc intre 25-27 iulie in Gara de Nord a Bucurestiului. Noi am fost anul trecut si ne-am simtit foarte bine; de altfel puteti citi mai multe aici.

Am revenit acum, cu Cristian Neagoe, organizatorul evenimentului, in prim-plan, pe care l-am luat la intrebari despre Gara de Nord, activitati artistice, Salonul Poneiului Roz si alti demoni.

Intre timp, am dat un refresh paginii de eveniment de pe facebook. Acum sunt 4026 de persoane attending. O sa fie ceva aglomeratie.

Train Delivery este o combinatie intre Street Delivery si Gara de Nord, menita sa reinventeze Gara de Nord prin expozitii de fotografie, graffitti, concerte, vagoane pictate, jocuri interactive, proiectii de filme, dezbateri cu artisti.

1. Anul trecut am simtit Train Delivery ca pe o joaca hippie. Care e tonul editiei din acest an?

Cred ca Train Delivery are mai multe niveluri de „citire”. Se poate sa fie si o joaca hippie, dar e mai mult de atat. Tonul evenimentului il dau mai ales oamenii care participa la el. Noi nu facem decat sa le cream conditiile potrivite sa se simta bine intr-un spatiu altfel dispretuit.


Poze de la editia de anul trecut

2. Cu riscul de a fi partinitor, recomanda-ne 5 chestii pe care sa nu le ratam la Train Delivery.

1. Reconversia unui vagon de marfa intr-un spatiu de lounge si librarie. Prin taiere.
2. Scena de muzica live si DJ sets de la Panoul de Informatii.
3. Instalatia de bagaje din Salonul Regal. Tot acolo il veti cunoaste pe Regele Canalelor, dar si pe autorii Poneiului Roz. Si poate chiar pe Lucian Pintilie in persoana.
4. Sala de spectacole de 450 de locuri de la etajul Garii de Nord, unde vom proiecta scurtmetraje de calatorie de-o sa-ti vina sa te urci direct in trenul cu destinatia ORIUNDE.
5. Dumele de mestecat din Trenul Fericirii, garat pentru 3 zile pe Linia 14.

3. Am vazut ca faci un sondaj pe facebook “Care e melodia ta preferata cu titlul Gara de Nord”. Tu ce ai ales?

Le-am ales pe amandoua, ca altfel nu le-as fi pus in sondaj. Atocha din Madrid pentru jungla exotica din mijlocul ei, Grand Central din New York fiindca am locuit acolo si te poti holba cu orele la pereti si oameni si magazine de suveniruri destepte.


Aceasta este prima propunere. Pe cea de-a doua o gasiti la final de interviu.

4. Ce inseamna pentru tine Gara de Nord?

E cel mai ciudat si mai intens loc din Bucuresti. In Gara de Nord, viata isi demostreaza in fiecare zi rezistenta si capacitatea incredibila de adaptare.

5. Care este mesajul social pe care vrea sa il transmita Train Delivery?

Vrem o gara pentru oameni, in care sa nu vii doar ca sa prinzi un tren sau sa faci un ciubuc la parcare / taxi / jecmaneala. Vrem sa redam Garii de Nord fascinatia ei uitata si, in procesul asta, sale dam o sansa sutelor de oameni care traiesc din ramasitele ei.

6. Au existat schimbari in cadrul evenimentului, dupa experienta primei editii de anul trecut?

Evident. Daca am repeta aceleasi greseli cu gandul ca de data asta o sa iasa mai bine, am fi cam stupizi, nu? Dar am construit in continuare pe acelasi concept si pe o strategie destul de bine pusa la punct, chiar daca mai mult intuitiv decat statistic.


Salonul Regal

7. Despre Salonul Poneiului Roz.

De multe ori, grupurile artistice functioneaza separat, inchise in propriile monade, desi apartin unui spatiu public care a devenit conectiv prin excelenta. Conceput impreuna cu Corina Suteu, cel mai bun manager cultural pe care il are Romania, Salonul Poneiului Roz e o invitatie la intalniri, dezbateri si menajerii de cea mai buna calitate care pun in valoare libertatea si diversitatea expresiilor artistice. De altfel, stii cum e, cainii latra, duios Poneiul Roz trece.

8. Si acum trecem la partea mai putin spirituala. Ce mancam la Train Delivery?

Om-nom-nom! Veti avea de ales intre un vagon restaurant plin de bunataturi simple, de calatorie, burgeri care dau rusine la tot ce inseamna fast food, salate si cocktailuri de fructe pentru detoxul dinainte de mahmureala si alte delicatese fara complicatii.

9. Anul trecut bauturile de la Train Delivery erau mai ieftine decat cele de la chioscurile din gara. S-a pastrat formula?

Nu vrem sa facem concurenta celorlalte buticuri sau activitati comerciale din Gara. Nu despre asta e ideea – sa facem bani. Fiecare cumpara de unde are chef, n-avem garduri si embargo-uri. Dar da, incercam sa pastram preturile la un nivel decent, de Gara.


Neagoe by Dume de mestecat

10. In lumea noastra fictiva, Gara de Nord ar trebui revitalizata, redecorata si “umpluta” de activitati asemanatoare celor de la Train Delivery in fiecare weekend. Ati primit vreo propunere in acest sens?

Ah, da? Si-n lumea noastra fictiva. Doar ca in realitate ziua are 24 de ore si nu ne da nimeni vreun cec in alb sa punem gara pe roate. O luam incet, nu ne grabim nicaieri, doar nu suntem vreun tren din Japonia :)

Cu fiecare an care trece ducem la capat cateva idei despre cum ar trebui sa functioneze gara pe care o merita un oras ca Bucurestiul. In timp, o sa se vada. Train Delivery nu se intampla doar 3 zile pe an. Daca nu ne crezi, poti sa verifici ce retea wireless gratuita iti apare pe telefon in Gara, de pilda. Cand eram mic am jucat mult Railroad Tycoon, si acum pare ca toate orele alea pierdute dau in fine niste roade.

Pe aceeasi tema:
Nici un comentariu inca vrei sa comentezi?

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera