De ce este Memorialul Renasterii o ghena infecta, la implinirea a 25 de ani de la Revolutie

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

De ce este Memorialul Renasterii o ghena infecta, la implinirea a 25 de ani de la Revolutie? Nu stim... Cel mai probabil, din cauza ca autoritatilor nu le pasa deloc ca anul acesta se implinesc 25 de ani de la Revolutie.

Bine, cu totii, de la Oprescu la Klaus Iohannis si Ponta vor scrie statusuri lacrimogene pe Facebook, in timp ce monumentul din Bucuresti (din Piata Revolutiei! si al carui nume complet este Glorie Eterna Eroilor si Revolutiei Romane din Decembrie 1989) arata asa:

Memorialul Renasterii lasat in paragina Memorialul Renasterii lasat in paragina

Am spus-o de la bun inceput ca monumentul arata groaznic, nu degeaba toata lumea ii spune "La teapa", dar daca tot l-am facut si ne-a costat 500 de milioane de lei (adica 111 milioane de euro!) macar sa nu fie lasat in paragina.

Daca tot s-a construit si daca tot se implinesc anul acesta 25 de ani de la Revolutie, nu ar fi frumos ca macar sa nu arate asa:

Memorialul Renasterii lasat in paragina Memorialul Renasterii lasat in paragina

Nu o sa fie penibil ca atunci cand o sa se depuna aici o coroana de flori, se va face sub un graffiti: Sculptor Dan Gavris, Presedintele Romaniei? sau sub un stecil cu Spart.ro? Adica, da, multe dintre placile de marmura de aici sunt sparte, dar totusi...

Memorialul Renasterii lasat in paragina Memorialul Renasterii lasat in paragina

Se recapitulam componentele acestui monument:

Piata reculegerii - este plina de gunoaie. PLINA! Si de (ne scuzati) cacati!
Piramida Izbanzii - este mazgalita si crapata, iar sub "cartof" inca se mai vede pata de vopsea rosie, pusa acolo in semn de protest in urma cu cativa ani.
Zidul Amintirii - zidurile de marmura pe care sunt trecute numele celor 1058 de revolutionari care au murit in '89, sunt crapate si mazgalite, pe unele scrie 666 tu si io... si alte tampenii.
Calea Biruintei - simbol al drumului catre democratie, o alee pavata cu busteni de stejari, a putrezit si e plina degropane. Ironic, nu, cum a putrezit "drumul catre democratie".

Si, culmea, monumentul este pazit, are in spate o ghereta de termopan cu un gardian fioros inauntru.

Exageram cand spunem ca Memorialul Renasterii este o ghena infecta? Suntem noi rai? Aruncati un ochi peste poze si spuneti-ne.

Cam asa respecta autoritatile memoria Revolutiei Romane si a celor 1058 de revolutionari care si-au dat viata pentru democratie, pentru ca sa putem vota si gandi liber.

Vezi mai multe poze cu Memorialul Renasterii lasat in paragina la implinirea a 25 de ani de la Revolutie
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera