da, ne-am cocoloșit – ce-i cu asta?

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Articol preluat de pe blogul Simply Bucharest.

… apocalipsa albă! … urgia înghețată!

Gerul Bobotezei-

E frig; groaznic de frig. Și – vreau să știu – ce-i în neregulă cu asta: nu cu frigul, ci cu sila de frig?

Nu-mi place frigul; nu mi-a plăcut niciodată; nici în „iernile vesele ale copilăriei”.

Frig! Picioare înghețate, mănuși cu țurțuri, fulare de lînă, geci grele, ghete ude…

Da! Da – puteam să stau ziulica-ntreagă-n nea, pînă ieșeau aburi din căciulă. Pot să stau și azi, cred – da’ nu-mi place, n-am chef, nu mă-ncîntă gerul.

Ne-am schimbat cu toții, ne-am cocoloșit. În case e cald, foarte cald – acum trei decenii dormeam cu izmene sub două plăpumi. În mașină e cald; în autobuz și-n tramvai e cald; la serviciu e cald; copiilor noștri li-i cald în clasă, la școală: bine-nțeles că ne-am cocoloșit! Putem petrece 90 la sută din iarnă-n tricou: acasă, la serviciu, la mall, la restaurant, la sala de sport, și-n mașină-n drum spre toate astea!

Trăim în secolul 21 și civilizația ne-a arătat că sînt nenumărate lucruri care ne ușurează viața. Apăsăm butoane pentru orice; poate nu așa ar trebui să fie viața… dar așa este! 

Ni se pare normal să ne fie ușor, să nu ne-ngenuncheze Natura. Nu mai înțelegem de ce nu se face de’zăpezirea la timp – pe loc; de ce nu pot circula mai multe mijloace de transport în comun; de ce nu ne cocoleșesc și autoritățile!

Ăsta-i adevărul: ne-am cocoloșit. Ne-am schimbat fantastic de-acum douăzeci, treizeci de ani: trăim comod și ne place să trăim comod.
Nici un comentariu inca vrei sa comentezi?

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Terasa mea preferata in 2017 este ...
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera