da, ne-am cocoloșit – ce-i cu asta?

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Articol preluat de pe blogul Simply Bucharest.

… apocalipsa albă! … urgia înghețată!

Gerul Bobotezei-

E frig; groaznic de frig. Și – vreau să știu – ce-i în neregulă cu asta: nu cu frigul, ci cu sila de frig?

Nu-mi place frigul; nu mi-a plăcut niciodată; nici în „iernile vesele ale copilăriei”.

Frig! Picioare înghețate, mănuși cu țurțuri, fulare de lînă, geci grele, ghete ude…

Da! Da – puteam să stau ziulica-ntreagă-n nea, pînă ieșeau aburi din căciulă. Pot să stau și azi, cred – da’ nu-mi place, n-am chef, nu mă-ncîntă gerul.

Ne-am schimbat cu toții, ne-am cocoloșit. În case e cald, foarte cald – acum trei decenii dormeam cu izmene sub două plăpumi. În mașină e cald; în autobuz și-n tramvai e cald; la serviciu e cald; copiilor noștri li-i cald în clasă, la școală: bine-nțeles că ne-am cocoloșit! Putem petrece 90 la sută din iarnă-n tricou: acasă, la serviciu, la mall, la restaurant, la sala de sport, și-n mașină-n drum spre toate astea!

Trăim în secolul 21 și civilizația ne-a arătat că sînt nenumărate lucruri care ne ușurează viața. Apăsăm butoane pentru orice; poate nu așa ar trebui să fie viața… dar așa este! 

Ni se pare normal să ne fie ușor, să nu ne-ngenuncheze Natura. Nu mai înțelegem de ce nu se face de’zăpezirea la timp – pe loc; de ce nu pot circula mai multe mijloace de transport în comun; de ce nu ne cocoleșesc și autoritățile!

Ăsta-i adevărul: ne-am cocoloșit. Ne-am schimbat fantastic de-acum douăzeci, treizeci de ani: trăim comod și ne place să trăim comod.
Nici un comentariu inca vrei sa comentezi?

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera