"Cutia Pandorei" - duo-ul cu o mie de nuante de pe scena ARCUB

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

*Spectacolul s-a mutat la Teatrul Bulandra, sala Liviu Ciulei.

Viata ticaie ca ceasul unui taxi. Iar noi platim factura.

Dupa Insemnarile unui nebun, Felix Alexa se intoarce pe scena salii ARCUB cu o noua piesa: Cutia Pandorei. Pentru aceasta revenire, el a ales textul unei autoare care nu e deloc straina scenei romanesti, Katalin Thuroczy.

Pe scurt: Tanti Hilda traieste singura intr-un apartament animat doar de sticlele de palinca facuta chiar de ea. Intr-o noapte, un hot intra in casa ei incercand sa o jefuiasca, insa aceasta reuseste sa ii incurce planurile, asta pentru ca vorbim de o batranica tare curajoasa. Doar ca hotul nu era unul obisnuit, ci chiar nepotul ei, Bandi. Vizita nocturna "la matusa" are un scop precis: gasirea comorii care a dezbinat o familie timp de ani de zile.

Cand vezi un spectacol in care joaca Mariana Mihut, ai tendinta sa folosesti cele mai pretentioase cuvinte. Risti sa scrii randuri intregi de laude, epitete peste epitete, toate despre ea. Dar pe cuvant, nici nu iti da ocazia sa spui altceva.

In "Cutia Pandorei" face o tanti Hilda disperata, amuzanta, nostalgica, sensibila, indragostita, chiar senzuala. Isi povesteste viata dominata de regulile tatalui cu amarul unui om care ar fi vrut sa traiasca altfel, si striga durerea unei femei care nu a avut noroc in dragoste.

Nici Serban Pavlu nu e mai prejos, avand statutul unui copil care toata viata a trait cu povara unei mame care trebuia sa danseze intr-un club de noapte pentru a-l intretine, dar si cu un tata absent. Acesta din urma i-a dat insa singurul motiv pentru care mai merita sa traiasca: comoara pe care familia o mostenise de la bunici.

Timp de ani de zile, Cutia Pandorei a stat deschisa pentru familia Hildei. Acum, ea pare sa se inchida. Oare asa va fi?

In loc de incheiere, cuvintele regizorului Felix Alexa despre spectacol:

Mariana Mihut este o astfel de actrita, un artist complex, care te poate surprinde la fiecare repetitie cu noi nuante, cu o privire, cu o explozie neasteptata de energie sau alteori cu tristetea cea mai adanca, exprimata insa atat de subtil.

Pentru ea am ales sa montez „Cutia Pandorei”, un text ce jongleaza permanent cu nuante de umor negru si multiple stari sufletesti.

Alaturi de ea, un actor de forta al tinerei generatii, Şerban Pavlu, pe care ma bucur ca, acum foarte multi ani, il debutam la TNB, inca student, care ma surprinde si acum cu talentul si maturitatea sa.

Cutia Pandorei
de Katalin Thuroczy
Traducerea: Anamaria Pop
Cu: Mariana Mihut si Serban Pavlu
Scenografia: Andrada Chiriac
Regia, ilustratia muzicala si lighting design: Felix Alexa
Asistent regie si regie tehnica: Cristina Giurgea
Durata spectacolului: 1h 30

Sursa foto
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera