Cum va fi transformat centrul Bucurestiului in 2014

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Capitala se schimba cu pasi mici. Pe langa proiectele ce urmeaza a fi finalizate de PMB in Bucuresti, in 2014, autoritatile au in plan sa inceapa unele noi, precum modernizarea strazilor Academiei - Brezoianu si altele.

Primaria Capitalei vrea sa puna in aplicare o parte din proiectele PIDU (Planul Integrat de Dezvoltare Urbana) care include reamenajarea mai multor zone din oras.

Printre cei care se ocupa de "schimbarea la fata" a Bucurestiului este si arhitectul Teodor Frolu, care se ocupa de Planul Integrat de Dezvoltare Urbana, proiect contractat de Primaria Capitalei. Noi i-am luat un interviu unde ne-a explicat cand ne vom plimba cu barca pe Dambovita si ce se va schimba in Bucuresti.

Astfel ca Planul Integrat vine cu un concept integrat ce urmareste pe langa  fluidizarea traficului, de a da o calitate mai buna spatiului public si traseelor pietonale, de a face o conexiune mai buna intre nodurile de transport in comun, de a repara niste rupturi care exista in structura urbana  din cauza proiectelor din anii ‘80 ce au destructurat o treime din Bucurestiul vechi.

Ce proiecte noi se vor face in Bucuresti...

Printre altele se urmareste refacerea podului de la Izvor din Centrul Vechi, astfel ca pe jos pana la MNAC pietonii sa poata ajunge in 10 - 12 minute.

Se va reface si zona Piata Unirii, astfel ca Bulevardul Unirii va fi transformat si circulatia rutiera urmeaza sa fie mutata pe margini, iar zona cu fantanile sa devina spatiu de promenada.

Sursa foto

In plus, in functie banii pe care ii are PMB in cateva luni se vor face lucrari de modernizare la strada Academiei, se vor amenaja piste pentru pietoni si biciclisti, iar masinile vor circula pe o banda cu latimea de 3.5 metri.

Sursa foto: Asa va arata strada Academiei dupa modernizare

De asemenea, strada Brezoianu ar urma sa fie inchisa in totalitate traficului rutier si redata pietonilor. Se vor instala banci si vor fi amenajate terase si piste pentru biciclisti.

Sursa foto: Cum va arata strada Brezoianu

Din ce stim pana acum Bucurestiul va avea o alta fata pana la sfarsitul anului 2016. Sau cel putin asa promite primarul Capitalei Sorin Oprescu.

Pe aceeasi tema:2 comentarii vrei sa comentezi?

Cum va fi transformat centrul Bucurestiului in 2014
florin
#1 -

Comentariu nou

Imi amintesc cu aratau imaginile arhitectilor cu Piata Universitatii la Statui si ce a iesit ..

Cum va fi transformat centrul Bucurestiului in 2014
John
#2 -

..FARA

Bancuri pentru adormit alegatori si papagali de consilieri. Ia sa vedem cum arata bdul Elisabeta azi ( 9.03.14): plin de masini pe trotuare si manele. Degabe fu renovat Gambrinus si se instala Humanitas si Cervantes. Daca organili dorm si-si iau salarul degeaba, o sa avem in caz ca chiar se face ceva, tot manele si mizerie. Asa ca mai bine nu mai cheltuiti. Si degeaba se incepe asfaltarea daca cladirile vechi nu sunt intai, consolidate si apoi renovate. Iar se pune caruta inainte boilor.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Terasa mea preferata in 2017 este ...
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera