Cum sarbatoreste MNAC-ul 13 ani de la infiintare

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Muzeul National de Arta Contemporana implineste pe 27 noiembrie 2014 13 ani de la infiintare si 10 ani in Palatul Parlamentului.

Pentru a sarbatori, vi s-au pregatit o serie de expozitii, momente artistice si concerte.

Din program

DEIMANTAS NARKEVIČIUS, Dulapul si Muzica / Cupboard and a Song - pana pe 29 martie 2015
parter
Curator: Calin Dan

Deimantas Narkevičius extrage din subconstientul nostru imaginile acumulate prin subtile procese ale memoriei colective, transformandu-le in fantome ale trecutului recent, care ne urmareste discret, dar tenace.

Lucrand predominant cu limbajul cinematografului (mediul resuscitarii fantomelor par excellence), artistul ramane increzator in in virtutile spatiului public ca recipient al tensiunilor colective, si un practician al sculpturii inteleasa ca instrument de vindecare a traumelor istoriei.

Ora 19.30

Din colectia MNAC. Invaţamantul artistic bucurestean si arta romaneasca dupa 1950 - pana pe 14 iunie 2015

Expozitie la aniversarea a 150 de ani ai Universitaţii Nationale de Arte
etaj 1

Curator: Adrian Guta

"Expoziţia reuneste lucrari aparţinand unor artisti din generaţii diferite, profesori si absolvenţi (dintre care unii au devenit la randul lor profesori) ai ceea ce numim astazi Universitatea Naţionala de Arte din Bucuresti. Sunt reprezentate sase decenii de creaţie, din anii ’50 ai secolului trecut pana in prezent, si mai multe limbaje artistice. Vizitatorul se va intalni cu opere binecunoscute, insa va (re)descoperi si lucrari rar vazute de public."

Ora 20.00

Dispoziţii in Timp si Spaţiu  - pana pe 29 martie 2015
 

Expozitie generata de Bienala Mobila 1
etaj 2

Curatori: Adrian Bojenoiu, Raluca Velisar

Expozitia Dispozitii in Timp si Spatiu, aduce in discutie mobilitatea (inteleasa ca factor relational complex) si solicita participantilor in proiect sa isi prezinte propriul discurs atat in raport cu prezentul, ca pozitie asumata, cat si in raport cu miscarea si evolutia a ceea ce numim arta.

Un alt aspect urmarit este cum isi definesc ei angajamentul prezent in sfera artei prin raportarea neconditionata la aceste doua coordonate universale Timp si Spatiu, fara de care nici un discurs nu poate fi posibil.

Ora 20.30

Noi inceputuri. Achiziţii recente ale Muzeului de Arta Contemporana din Belgrad - pana pe 29 martie 2015
etaj 3

Curatori: Sandra Demetrescu, Misela Blanusa

Expozitia reuneste o selectie de lucrari din colectia Muzeului de Arta Contemporana din Belgrad, prezentand strategia noilor achizitii (de dupa 2001), ce vizeaza arta post-iugoslava si central-est-europeana.

Ora 21.00

WHAT ABOUT Y[OUR] MEMORY - pana pe 1 februarie 2015
etaj 4

Curatori: Irina Cios, Iosif Király

Expozitia, prilejuita de aniversarea a 150 de ani a Universitatii Nationale de Arta Bucuresti, aduce impreuna artisti care au / s-au format in cadrul departamentului Fotografie si imagine dinamica infiintat in 1995. Ea pune in valoare diversitatea de abordari artistice ce merge de la cercetari foto-video introspective pana la actiuni si instalatii multimedia interactive sau critica institutionala si activism social.

Ora 22.15

Concert PC HAREM (in cadrul Cannibal Disco)
etaj 2

Ora 22.45

Cannibal Disco (party with Scoromide)
cafenea, etaj 4

Pe aceeasi tema:
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera