Cum sa traiesti cu 1.000 de lei pe luna in Bucuresti

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Nu foarte bine daca ne intrebati pe noi, dar nu imposibil. E o provocare sa traiesti cu 1.000 de lei in Bucurestiul zilelor noastre, dar cu toate acestea unii si-o asuma si la sfarsitul lunii ies supravietuitori.

Daca esti student si ai prins un internship platit cu 1.000 de lei pe luna, cu putina chiverniseala vei reusi sa te descurci si sa iti permiti si o iesire in oras la o bere, poate doua.

Sursa foto

Unde iti cauti locuinta...

Cele mai ieftine garsoniere le gasiti in Rahova, Berceni, Colentina si Pantelimon, unde preturile medii sunt 200 euro. Chiar si la aceste preturi ar fi indicat sa mai locuiti cu o persoana si sa negociati cu proprietarul ca suma sa fie fixa si in lei. Nu de alta, dar cursul euro poate varia si e posibil sa fiti nevoiti sa scoateti mai multi bani din buzunar.

Vezi cat costa sa iti inchiriezi o locuinta in Bucuresti daca esti student.

O alta varianta ar fi sa stati in gazda, sa ocupati o camera din casa unor batrani care au nevoie de un ban in plus. Suma maxima ar fi 400 de lei pe luna pentru chirie. La acesti bani nu uita sa pui deoparte si pentru cheltuieli: lumina, apa, gaz, internet, telefon si caldura (iarna). In medie pe lunile de vara sa va asteptati la aproximativ 150 de lei si in lunile de iarna la 250 de lei.

Daca facem un calcul total pana in prezent mai ramaneti pe luna cu maxim 400 de lei.

Alte cheltuieli...

Nu e usor sa ai un stil de viata echilibrat din punct de vedere alimentar daca dispui de putini bani, dar din nou cu putin efort s-ar putea sa reusiti. O sa fie nevoie sa gatiti, iar pentru asta trebuie sa faceti cumparaturile la piata. Aici gasiti pietele din Bucuresti cu cele mai mici preturi.

Si totusi daca ai coleg de camera puteti conveni ca in weekend-uri diferite sa primiti pachet de acasa, ca sa nu va infometati mai mult decat e cazul.

Sursa foto

In cazul in care ai chef sa bei o bere o poti face in unul din cele 10 locuri din centrul Bucurestiului unde sa bei o bere cu 6 lei sau mai putin. Cat despre alte lucruri de care e nevoie chiar e nevoie sa urmaresti cu religiozitate reducerile din magazinele mari.

Sau puteti sa va faceti cumparaturile la Dragonul Rosu ori puteti comanda online de aici. O alta varianta sunt magazinele cu produse incepand cu 10 lei.

E bine sa stiti ca avem in Bucuresti un magazin unde puteti plati cu ore de voluntariat. Vezi cum arata primul magazin caritabil unde poti cumpara cu ore de voluntariat sau poti dona lucruri de care nu ai nevoie.

Mai aveti nevoie de bani pentru transportul in comun (un abonament cu reducere pentru studenti pe o singura linie costa 15 lei - lista de tarife o gasiti aici). Va recomandam sa il faceti pentru ca amenda e destul de mare si din venitul de 1.000 de lei nu va permiteti sa o platiti.

Sursa foto

Nu e usor sa traiesti decent cu doar 1.000 de lei pe luna in Bucuresti, unde preturile sunt destul de mari. Dar daca vreti sa faceti un sacrificiu pentru ca va place orasul sau va ganditi ca aveti alte oportunitati aici atunci veti supravietui cu acesti bani.

Ce e drept veti avea multe frustrari, dar poate merita sa faceti eforturi ca sa ajungeti mai departe.

Pe aceeasi tema:3 comentarii

Cum sa traiesti cu 1.000 de lei pe luna in Bucuresti
Oana
#1 -

Comentariu nou

Cred ca sunt multi studenti care stiu sa se descurce in Bucuresti cu mai putin de 1000lei/luna.
Iar multi spun ca cele mai faine amintiri le au din studentie, deci...n-o fi asa grav, nu? :)

Cum sa traiesti cu 1.000 de lei pe luna in Bucuresti
irina
#2 -

Comentariu nou

Eu m-am descurcat cu 300 Ron pe luna când am făcut facultatea în 2002-2006 ce-i drept la cămin și cu pachete din când în când de acasă și a fost intr-adevar cea mai frumoasă perioada. Ah to be young and carefree again..

Cum sa traiesti cu 1.000 de lei pe luna in Bucuresti
geroge
#3 -

RUSINE

deci ca sa vad unde pot sa beau o bere cu 6lei trebuie sa ma abonez la metropotam.. daca am 1000RON tu crezi ca mai am bani sa ma abonez la metropotam???? Rusine,

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera