Cum arata Teatrul National Bucuresti in anii 1880 (FOTO)

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Teatrul National Bucuresti, care se afla la kilometrul 0 al Capitalei, va avea in curand o noua "fata". Este vorba de o institutie emblema a orasului care a luat nastere in 1852.

Atunci se deschide Teatrul cel Mare din Bucuresti, primul director fiind Costache Caragiale. Prima reprezentatie s-a tinut la 31 decembrie 1852 cu piesa „Zoe sau Un amor romanesc”.

Pe 24 august 1944, cand director al Teatrului este Liviu Rebreanu, cladirea este distrusa in mare parte de bombele Aliatilor, care tinteau Palatul Telefoanelor, aflat in imediata apropiere.

Pana sa fie distrusa cladirea veche a TNB arata asa:

Sursa foto

Placut surprinsi am descoperit pe pagina de Facebook Biblioteca Digitala a Bucurestilor fotografii cu cladirea Teatrului National Bucuresti din perioada anilor 1850.

Ele au fost postate cu ocazia Zilei Mondiale a Teatrului, care se serbeaza pe 27 martie.

Avea un aer diferit atunci sau cel putin asta observam din aceste fotografii, dar vremurile se schimba asa ca de abia asteptam sa ii "vedem" noua fata.

Vezi cum decurg lucrarile si cand va fi gata Teatrul National Bucuresti si ce se va face in locul terasei La Motoare de pe acoperis.

Lucrarile la Teatrul National Bucuresti vor fi gata in luna noiembrie cand va fi data in folosinta si Sala Mare. TNB va deveni "un mall cultural" unde se vor tine spectacole de teatru, vor fi cafenele, vor fi expozitii de arta si alte activitati culturale.

Cladirea va arata ca in fotografia de mai jos:

Sursa foto

Pe aceeasi tema:1 comentariu

Cum arata Teatrul National Bucuresti in anii 1880 (FOTO)
abc
#1 -

Parere

Arata ca o hala industriala-maro caramiziu.

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera