Cum arata primul muzeu subacvatic din Europa

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Pe insula Lanzarote din Insulele Canare, Spania, a fost inaugurat primul set de sculpturi ca parte a primului muzeu complet subacvatic din Europa. 

Museo Atlantic, a carui amenajare a durat 3 ani, pune la dispozitia scafandrilor din largul coastei Bahia din Las Coloradas circa 300 de sculpturi amplasate la aproximativ 11 metri adancime.

a.jpg

lanzarote-cactus_3567635k.jpg

Sculpturile sunt create din materiale cu PH neutru si aun rol de recif artificial. Jason deCaires Taylor, designerul proiectului, se afla la a doua constructie de acest tip, prima fiind parcul subacvatic din Grenada, Indiile de Vest, denumit de catre revista National Geographic una dintre cele 25 de minuni ale lunii.

c.jpg

Printre punctele de atractie ale Museo Atlantic sunt sculpturi ce infatiseaza oamenii pesterilor, un om de afaceri aflat pe terenul de joaca a unui copil, dar si o ”gradina botanica” de 27 de metri. Printre florile acesteia se afla si un cactus, ce intruneste si rolul de asezamant pentru caracatite, arici de mare sau pesti.

O alta instalatie intitulata "pluta Lampedusa" infatiseaza o barca cu oameni ce asteapta disperati tratament si ajutor, reprezentand criza refugiatilor in curs de desfasurare.

m.jpg

Artistul a declarat ca munca sa reprezinta un tibut pentru toti cei ale caror „sperante si vise raman la suprafata apei”.
Nici un comentariu inca vrei sa comentezi?

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera