Cum arata pictura 3D din IOR realizata de Joe Hill pentru show-ul "Supravietuitorul"

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Cei de la PRO TV lanseaza show-ul "Supravietuitorul", prezentat de Dragos Bucurenci, pe 12 septembrie, motiv pentru care s-au gandit sa faca ceva special in Bucuresti.

Zis si facut.

x.png
Sursa foto

Cunoscutul artist 3D Joe Hill a fost chemat in Romania pentru a realiza, in parcul IOR din Capitala, o pictura care sa promoveze emisiunea de mai sus.

"Supravietuitorul" se filmeaza in Filipine, asa ca desenul este inspirat din peisajele, flora si fauna de acolo.

Este un paradis, dar si un pericol, asa ca este despre a combina o cascada frumoasa cu o prapastie adanca si foc, si pericolul impus de sarpe (wala-wala, n.r.).

Celebraza spiritul acestui show: evadarea, entuziasmul, caldura, dar si pericolul si lupta pentru supravietuire.

Insa, de asemenea, trebuie sa fie captivanta, astfel incat oamenii sa isi doreasca sa interactioneze cu ea, in acelasi fel in care oamenii ar vrea sa fie parte din show, a declarat artistul.

Hill a lucrat timp de trei zile la desen, timp in care a interactionat cu oamenii din oras:

Trei zile pline, de la 09.30 pana la 19.00, in fiecare seara. Ma dor foarte tare genunchii acum. A fost foarte insorit. Vremea in Romania este extraordinara, ceea ce este bine, dar inseamna, de asemenea, ca am baut incontinuu apa si m-am bronzat.
A fost amuzant, iar oamenii din Bucuresti sunt minunati, au venit la mine si am purtat discutii frumoase. Am primit si o bratara cu tricolorul.

Modalitatea de lucru

Privita live, pictura este de dimensiuni medii si in prima faza ai sentimentul ca nu reprezinta nimic spectaculos. Abia cand te urci pe ea, iti creeaza sentimentul de "prapastie" si este absolut WOW.

Am atasat panze pe perete si podea, dupa care am pus un prim strat de vopsea obisnuita, cu care iti vopsesti peretii casei, restul este vopsea acrilica.
Pictura va fi aici timp de doua saptamani, a spus Joe.

Album foto

In ceea ce priveste tehnica folosita, Hill spune:

Folosim o tehnica veche, care se numeste arta anamorfica, ca sa para ca si cum ar fi intr-adevar ceva acolo in pamant, in fata ta sau ca e o gaura in asfalt.
Poti sa o faci matematic, dar noua nu ne place sa o facem asa. Am invatat sa facem totul din ochi. Ne tot intoarcem in punctul magic, ne uitam si simtim pur si simplu cum ar trebui sa facem.

bb.jpg
Sursa foto Andra Dina

Despre Joe

Joe Hill este parte a proiectului 3D Joe and Max. Ei au hotarat sa aduca picturile 3D mai aproape de publicul larg si, din 2004, au creat adevarate opere de arta in orase din intreaga lume: Shanghai, Sydney, Singapore, Milano, Moscova, Stockholm, Los Angeles si multe altele.

In anul 2011, cei doi au intrat in Guinness World Record cu 2 recorduri: pentru cea mai mare pictura 3D (1.160 metri patrati) si pentru cea mai lunga pictura 3D (160 de metri).

Pe aceeasi tema:Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera