Cum arata Hanul Gabroveni dupa ce a fost restaurat si modernizat - Foto

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Hanul Gabroveni, din Centrul Vechi al Bucurestiului, a fost inaugurat oficial joi, 18 septembrie, dupa ce a fost restaurat si modernizat. Monumentul istoric a fost transformat intr-un centru cultural artistic, care cuprinde sali de spectacol si repetitii, de expozitie, seminar si sali educative (scoala de balet).

Hanul se afla pe strada Lipscani nr. 84-90, intre strazile Gabroveni si Lipscani. Pentru a marca acest eveniment sunteti asteptati la Porti deschise la Hanul Gabroveni, eveniment organizat in cadrul Zilelor Bucurestiului, pe 20 - 21 septembrie cand se va deschide noul Sediu Cultural ARCUB.

Dupa acest eveniment Hanul Gabroveni isi va deschide portile undeva in jurul orei 10.00 dimineata si se va inchide dupa ora 00.00. Amenajarea si dotarea salii de spectacole s-a facut prin accesare de fonduri din Mecanismul Financiar-Spatiul Economic European.

Ansamblul gazduieste un centru cultural-artistic la standard european, care cuprinde o sala mare de spactacole cu 200 de locuri, o sala mai mica de 70 de locuri, o sala care ar putea avea destinatia de studio sau de repetitie, 4 sali de expozitie, birouri, cafenea si punct de informare turistica.

Pentru acest proiect s-a investit suma totala de 37.362.216 lei (TVA inclus). Hanul Gabroveni este un monument de arhitectura, construit intre anii 1804 si 1818. Este o cladire situata in Centrul Istoric al Capitalei, intre strada Lipscani si strada Gabroveni.

Renovarea Hanului Gabroveni a inceput in ianuarie 2012 si a presupus mai multe tipuri de lucrari: conservare; consolidare; restaurarea Hanului Gabroveni, a pasajului sau comercial si punerea în valoare a monumentului istoric clasa A – Hanul Gabroveni – Pasajul Comercial si extinderea cladirii existente cu un corp nou.

Sursa foto

Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera