Cum arata complexul unde se afla primul magazin caritabil din Romania de unde poti cumpara cu ore de voluntariat

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Primul complex de servicii sociale integrate, care are si primul magazin caritabil din Romania, s-a deschis in Bucuresti si acolo sunt asteptate persoanele defavorizate.

In aprilie va anuntam ca in Bucuresti se deschide primul magazin caritabil din Romania - De unde poti cumpara cu ore de voluntariat si doua luni mai tarziu a si fost inaugurat.

Magazinul se afla in cadrul complexului de Servicii Sociale Ominis din Sectorul 4, din strada Turnul Magurele (vezi harta), care are o suprafata de 3800 de mp si deserveste zilnic un numar de 300 de persoane. 

Aici s-a mai deschis o cresa, o gradinita, un centru de formare profesionala, un centru de zi pentru adolescenti cu tulburari de spectru autist, biblioteca, cantina si spalatorie sociala, precum si un centru de zi pentru persoanele varstnice dar si pentru copiii cu dizabilitati.

De asemenea, in cadrul centrului de formare profesionala pentru profesionistii din sistemul de asistenta sociala si categoriile defavorizate cu o capacitate de 30 de locuri, se vor derula numeroase cursuri gratuite de specializare si calificare organizate de DGASMB pentru a veni in sprijinul celor care doresc sa se perfectioneze in domeniul de asistenta sociala, florari, decoratori, peisagisti, ingrijire copii si alte domenii.

In ceea ce priveste cresa, centrul de ingrijire si educatie timpurie pentru copii 0-3 ani,  are o capacitate de 30 de locuri si ofera o alternativa moderna de puericultura pentru parintii care doresc sa se intoarca la serviciu.

Tot in cadrul Complexului OMINIS va functiona si un centru de zi pentru persoane varstnice, care reprezinta prima initiativa a Primariei Capitalei in acest sens, in vederea prevenirii institutionalizarii persoanelor varstnice. Astfel, batranii care nu pot fi lasati singuri acasa pe timpul zilei vor putea fi adusi dimineata la acest centru de catre apartinatori si luati seara. In acest acest centru, varstnicii vor beneficia de asistenta medicala primara, trei mese pe zi si diverse activitati de socializare, precum si activitati in aer liber. Capacitate - 18 locuri.

Centrul de zi pentru copii 3-6 ani, cu o capacitate de 20 locuri, va functiona in regim de gradinita cu program scurt si program prelungit, iar in centrul de zi pentru adolescenti cu tulburari de spectru autist, cu o capacitate de 20 locuri, personal specializat va oferi servicii specifice tulburarilor de spectru autist, prea putin abordate de catre serviciile sociale publice si private din Bucuresti.

In ceea ce priveste centrul de zi pentru copiii cu dizabilitati, (cu o capacitate de 23 locuri) va oferi servicii copiilor cu dizabilitati care, din cauza nevoilor speciale, nu pot fi inscrisi in sistemul public de invatamant.

Biblioteca și punctul de comunicare informatica din cadrul Complexului vor fi dotate cu calculatoare si internet, unde persoanele varstnice si copiii ale caror rude sunt plecate in strainatate vor fi instruiti si incurajati sa comunice prin mijloace moderne (skype etc.).

La spalatoria sociala exista 10 masini de spalat si 10 uscatoare care pot fi folosite de persoanele care nu dispun de infrastructura casnica necesara. In complex mai exista o cantina sociala (capacitate 120 - persoane/zi), fiind destinata copiilor si adultilor care nu realizeaza venituri timp de 90 de zile consecutiv.

Totodata, in cadrul complexului va functiona si o policlinica sociala unde se vor oferi servicii medicale gratuite (diverse specializari) atat copiilor cat si adultilor, precum si un magazin comunitar gratis, (concept unic in Romania), prin care persoanele fara posibilitati materiale pot obtine diverse produse alimentare si nealimentare(provenite din donatii individuale si corporate) in schimbul prestarii unor ore de voluntariat in cadrul complexului OMINIS.

Primarul Capitalei Sorin Oprescu a precizat ca PMB doreste sa implementeze astfel de proiecte in toate sectoarele Capitalei. De abia asteptam sa se intample asta.

In fotografiile de mai jos puteti vedea cum arata noul centru de servicii sociale:
3 comentarii

Cum arata complexul unde se afla primul magazin caritabil din Romania de unde poti cumpara cu ore de voluntariat
Gabriela
#1 -

Complex OMNIS

Excelenta initiativa, asteptam ca si celelalte primarii sa copieze reteta fiindca nevoi sunt si peste tot nu doar in sect 4. Asta se poate numi un ajutor social real. Dar acest complex este pentru cei ce se pot deplasa, dar mai sunt si cei ce nu se pot deplasa de la domiciliu. Pentru ei s-a gandit ceva, sau deocamdata nu inca? Asteptam vesti bune si pentru ei, doamne ajuta.

Cum arata complexul unde se afla primul magazin caritabil din Romania de unde poti cumpara cu ore de voluntariat
Irina
#2 -

Comentariu nou

Nu am gasit nicaieri un numar de telefon al Centrului, ca sa pot verifica daca lucrurile pe care as vrea sa le donez le sunt de folos -aveti vreun contact?

Cum arata complexul unde se afla primul magazin caritabil din Romania de unde poti cumpara cu ore de voluntariat
Mircea
#3 -

Comentariu nou

Este un centru cu o capacitate extrem de mica in toate compartimentele. La nivelul sectorului 4 sunt mii de persoane (copii, adulti si batrani) cu probleme deosebite. Ori ce te faci cand centrul are cate 25-28 de locuri pentru fiecare compartiment ? Ce sa mai spun daca vor dori sa se adreseze si persoane din alte sectoare ale Capitalei ? Unde vor putea fi primiti ? Deci, cu alte cuvinte acest centru este... o picatura intr-un ocean. Capitala are nevoie in fiecare sector de centre sociale cu capacitati foarte mari raportat la numarul persoanelor aflate in dificultate.

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera