Cum alegi un produs cu factor de protectie solara? (P)

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

*Articol prezentat de Farmec

De cand s-a instaurat vara, soarele a devenit din ce in ce mai puternic. Si am inceput sa cautam metode prin care sa ne protejam pielea.

Gama de produse de protectie solara Gerovital SUN vine cu o noua linie solara pentru a raspunde necesitatilor de protectie impotriva radiatiilor nocive ale soarelui, atat in timpul expunerii cat si dupa aceea.

Pe langa dubla fotoprotectie (UVA si UVB) produsele asigura in plus hidratarea, emolierea si nutrirea tegumentelor si au puternice proprietati antioxidante. Se regasesc sub forma de uleiuri, lotiuni, emulsii, creme si geluri, satisfac nevoile tuturor tipurilor de piele si au destinatii diferite.

Astazi stam de vorba cu brand manager Gerovital Sun Aura Carabiber pentru a afla ce trebuie sa facem pentru a ne bronza sanatos.

1. In ce masura conteaza tonul pielii atunci cand alegem crema pentru protectie solara?

Fototipul (in functie de culoare piele-par-ochi) este unul din criteriile importante in alegerea produsului de protectie solara. Exista 6 tipuri, conform clasificarilor specialistilor dermatologi, pornind de la pielea foarte alba, care se arde usor, pana la pielea  inchisa la culoare, care nu se arde.

Sigur ca pentru pielea foarte alba recomandam produsele cu factor de protectie foarte ridicat dupa cum in cazul celor cu pielea inchisa, protectia scazuta poate fi suficienta de cele mai multe ori.

2. Am auzit multe variante pana acum despre orele ideale pentru a te bronza sanatos. Cand este benefic pentru organism sa stea la soare si ce interval trebuie sa evitam?

De evitat expunerea directa la soare in intervalul orar 10-16, chiar si plimbarile in acest interval (in sezonul fierbinte). Daca plimbarile nu pot fi evitate, se impune aplicarea unui produs cu factor ridicat de protectie.

Benefic pentru organism este soarele de dimineata si de seara. Oricum, este important ca expunerea la soare sa se efectueze in mod progresiv, cu cresterea treptata a timpului de expunere.

Produsul care asigura protectia solara trebuie aplicat chiar si la adapostul umbrelei sau cand cerul e acoperit cu nori. Bebelusii pana la 1 an nu trebuie expusi la soare.

3. Ce inseamna factorul de protectie, in functie de ce criterii alegem crema potrivita? Cum ne orientam in alegerea produsului potrivit pentru protective solara? (La supermarketuri am vazut numeroase uleiuri cu factor de protectie 7, spre exemplu.)

Factorul de protectie (SPF) reprezinta indicele de protectie, adica eficacitatea produsului impotriva radiatiilor ultraviolete. Protectia UVA este cca 1/3 din protectia totala indicata pe produs.

De mentionat ca radiatiile ultraviolete emise de soare sunt de 3 feluri: de tip C (UVC) care nu ajung la suprafata pamantului si nu ne ingrijoreaza deocamdata, de tip B (UVB) care actioneaza la suprafata pielii, responsabile de ingrosarea pielii, aparitia eritemului si a arsurilor solare  (efectele sunt imediate) si de tip A ( UVA) care actioneaza in profunzime, fiind principalele responsabile de imbatranirea prematura a pielii, de aparitia ridurilor profunde, a petelor brune, de deteriorarea fibrelor de colagen si elastina din derm (efectele lor nu sunt imediate, se vad in timp).

In alegerea produsului trebuie sa tinem cont de fototip, interval orar, latitudine. Daca exista indoieli, este de preferat sa se opteze pentru factorul de protectie mai inalt.

4. De cate ori este nevoie sa reaplicam crema, in decursul unei zile?

Recomandam aplicarea frecventa (la cca 2 ore) si din abundenta (mai ales dupa baie, in caz de transpiratie sau dupa stergerea cu prosopul) pentru a restabili nivelul optim de protectie (stratul de crema se diminueaza prin frecarea cu prosopul, apa, nisipul etc).
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera