Cronica: O mie de motive - un one man show cu Florin Piersic jr

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Am o mie de motive pentru care stiu sigur ca trebuie sa vezi spectacolul asta. Nu pentru ca "te invata", ci pentru ca iti schimba perspectiva. Si te aduce, la propriu, in poveste, pe scena, locul in care totul se poate schimba si personaliza in functie de tine. Pana la urma nu e un one-man show, este un spectacol de grup care se va simti, de fiecare data, altfel, iar in asta consta splendoarea lui. Dirijat de Florin Piersic jr. si pus in scena de Horia Suru.

Cut to: Inceputul. Ajung la Point Art Hub la 8 fara 10. Voci amestecate ca-n pauza din scoala generala, lumina calda, niste oameni beau vin, altii fac poze langa raftul cu carti. E repetitie cu publicul, vad mai multe figuri cunoscute. Inainte de intrarea in sala primim fiecare cate un cartonas pe care scrie ceva. Pe al meu e imprimat 318 STAR WARS. "Sa il pastrati aproape, veti avea nevoie de el in timpul spectacolului."

Ma asez pe scaun. Apare Florin Piersic Jr care, pe un ton cald, calm, deloc strident, isi incepe povestea de cand avea 6 ani.

Si-acum intervine elementul surpriza: implicarea publicului.


Foto: Mary Bucur

Fara sa dau spoiler alert, e important sa stiti ca aproape toti oamenii din sala participa, ca unii se urca pe scena si dau replici spontane, ca ai puterea de a alege detalii cu care sa contribui la evolutia povestii. Sa o imbogatesti.

Este o poveste amuzanta despre depresie. Amaro-dulce. Adica razi, dar iti mai si ingheata zambetul ala pe figura din cand in cand. Asortata cu muzica buna si cu un nod in gat. Cum ar fi momentul de familie cu pianul in bucatarie de pe melodia asta:

Avand o mama cu mai multe tentative de suicid, copilul de 6 ani incepe sa scrie o lista cu lucruri pentru care viata merita traita. Lucruri care te fac fericit. Este o lista a prezentului-continuu care pune in rama momentele in care inima iti bate diferit. De placere.

1. Inghetata.

...si ajungem peste ani si ani la 1 milion.

Iar cel mai profund sentiment ramane imprimat la numarul 1003:
Să-ți dai seama, că pentru prima dată în viața ta, cineva îți ocupă fiecare gând, în fiecare moment. Cineva pe care îl simți foarte aproape, cu toate că abia l-ai cunoscut.
Pentru prima dată în viața mea, am înțeles versurile cântecelor.

Treaba cu momentele astea in care inima iti bate mai puternic e al naibii de relativa. Anii modifica perceptii si trairi transformand copilul timid si entuzismat intr-un deprimat care-si neaga propria depresie si se izoleaza.

Mergeti sa vedeti spectacolul pentru restul detaliilor care va vor face sa va doriti sa ajungeti mai repede acasa ca sa incepeti sa scrieti la propria lista.

O mie de motive dupa “Every Brilliant Thing” de Duncan Macmillan

Cu: Florin Piersic jr.
Regia: Horia Suru
Traducerea si adaptarea: Horia Suru si Florin Piersic jr.

Durata: 1h30min (fără pauză)

O mie de motive este un spectacol despre cat suntem dispusi sa facem pentru cei pe care ii iubim.
Avanpremiera nationala va avea loc la Point vineri, 20 ianuarie de la ora 20:00, iar premiera va fi duminica, 29 ianuarie de la ora 20:00.

Mai multe poze aici

Pe aceeasi tema:1 comentariu

Cronica: O mie de motive - un one man show cu Florin Piersic jr
andreea
#1 -

muzica

Mai era o melodie, cea in care se auzeau niste tobe super faine. Idei despre titlul ei?

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera