Cronica de teatru: Cum a fost Buzunarul cu paine regizat de Alexandru Nagy

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Am fost aseara la Groslch Residence si-am vazut o piesa de teatru de 1 ora care mi-a redat starea de bine si increderea in teatrul romanesc.

Auto-descrisa drept "Un exercitiu de vointa intr-o lume care ne indeamna spre pasivitate si nepasare.", spectacolul "Buzunarul cu paine" este un carusel care se transforma intr-un montaigne-rousse prin dinamica dintre cele 2 personaje fara nume, interpretate de Alexandru Nagy si Stefan Pavel.

Nici nu stii cand te apuca usor, face o pirueta cu tine apoi te da putin de pamant. Cine? Partenerul tau - adica spectacolul asta. Nici nu trebuie sa va povestesc piesa de teatru, va stric din supriza. Ce simt nevoia sa va spun este: se aude un caine dintr-o fantana iar 2 tipi incearca sa gaseasca o solutie pentru a-l scoate de acolo.

Interesante tipologii cei doi, atat de interesante incat ajung sa se-mbratiseze, sa se contrazica, sa urle, sa-si sopteasca, sa taca impreuna. Nagy si Pavel au o chimie/dinamica fantastica, replicile lor vin intr-un frumos meci de ping-pong, nu e nimic teatral in experienta asta. M-am simtit un pic voyeurista urmarindu-i. E ceva intim acolo in care te lasa si pe tine sa intri.

Ce pot sa va mai zic, fara sa va stric placerea de a descoperi cum evolueaza actiunea? Ca baietii trec foarte natural printr-o paleta larga de emotii, ca nu e nimic artificial acolo, cuvintele vin ca si cand s-ar naste pentru prima data in fata voastra, nu ca si cand ar fi repetate de dinainte. Lucru destul de rar prin spectacolele noastre.

Sunt lucruri in care nu te bagi de unul singur.

...cum ar fi o fantana din care se aude un caine latrand? Sau spectacolul asta de teatru? O relatie?


"Buzunarul cu paine" de Matei Visniec
Regia: Alexandru Nagy
Cu Alexandru Nagy si Stefan Pavel

*Spectacolul (se) joaca si in deplasare, urmariti aici pe unde mai ajunge si dati o fuga spre niste deconectare.

Pe aceeasi tema:Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera