Credeti sau nu, la Universitate va fi montata o cruce din otel inoxidabil, de 25 de metri, luminata continuu

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Chiar ne gandeam cum ar putea deveni Piata Universitatii din Bucuresti un loc mult mai placut si atractiv, atat pentru locuitorii orasului, cat si pentru turisti.

Ei bine, cat de curand, oamenii vor putea admira o cruce imensa, de 20-25 de metri inaltime, luminata continuu si flancata de drapelul national.

Intreaga decizie face parte dintr-o propunere legislativa privind condamnarea totalitarismului comunist, adoptata in plenul Senatului.

Propunerea legislativa mai prevede urmatoarele:

- introducerea in manualele scolare de istorie a variantei sintetizate sau a rezumatului raportului

- infiintarea unui Muzeu National al Totalitarismului Comunist, in primul trimestru din 2016, cu sediul in Bucuresti. Muzeul va fi deschis publicului in termen de noua luni de la infiintare.

1.jpg
Colaj de Dana Alecu, fotografie via Wikimedia Commons, via Vice

Cu toate astea, atractia si punctul forte ramane monumentul national al victimelor totalitarismului comunist - crucea imensa care va fi inaugurata in 2016.

Propunerea apartine senatorului independent Sorin Iliesiu care a descris in modul urmator crucea de la Universitate:

"Pe Cruce vor fi montate 40 de becuri puternice, care vor ramane aprinse fara intrerupere, zi si noapte, in memoria victimelor. Semnificatia numarului 40 este legata de Ziua Detinutilor Politici Anticomunisti care este celebrata de Ziua Celor 40 de Sfinti Mucenici ucisi pentru ca au refuzat sa renunte la credinta crestina. Crucea va fi flancata de drapele nationale ale Romaniei."

Finantarea raportului si a monumentului se face din fondul de rezerva al Guvernului si din fonduri ale Ministerului Culturii, potrivit proiectului de lege.

Voi ce parere aveti despre aceasta initiativa?
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera