Concert. Mecanica #FLUID-elor

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

A treisprezecea ediție a Festivalului One World Romania va avea loc, în ciuda condițiilor excepționale, atât fizic, în aer liber, cât și online, între 21 și 30 august!
Pe 23 august, în duminica primului weekend #OWR13 suntem așteptați la un concert FLUID + invitatatele speciale Kali, Nicoleta Ghiță și Ramya!
Evenimentul va începe la 21:00, după proiecția filmului „Lemebel” din secțiunea Corpuri Politice (https://bit.ly/3glJ7vD), și face parte din seria de evenimente „Habar n-ai tu cât te iubesc”, în care celebrăm istoria și cultura rome.
Accesul se va face începând cu ora 18:00.
*vă rugăm să veniți cu cel puțin cu 30 de minute înaintea începerii filmului pentru a evita cozile și aglomerarea.

116986968_10157576296003994_290032015889133883_o.jpg

Biletele vor fi puse în vânzare luni, 3 august!
Toate evenimentele din cadrul festivalului se vor derula în conformitate cu normele sanitare impuse de autorități, care vor fi obligatorii atât pentru spectatori cât și pentru echipă, în vederea protejării sănătății tuturor.
---

Mecanica fluidelor este știința care se ocupă cu echilibrul și mișcarea fluidelor și cu acțiunea lor asupra pereților înconjurători sau asupra corpurilor scufundate în ele, în repaus sau în mișcare.
O metaforă sonoră care intersectează lupta anti rasistă cu cea pentru comunitatea LGBTQIA+. Un concert performativ împotriva sistemelor opresive care acționează rasist și queerfobic.
cu/de
#FLUID (n.2016) - un queer act bucureștean - este colaborarea dintre Paula Dunker (performer,actriță, coregraf, dramaturg), Alex Bălă (muzician) și alte creaturi strâmbe . Folosind sunetul, muzica și microfonul ca armă împotriva neutralității civice, #FLUID este mama neo-genul techno-faggothique. Aparițiile live ale duo-ului includ scene și evenimente cât mai diverse: Barul Teatru Coop. MACAZ, Teatrul POINT, Sala Dalles în cadrul proiectului Eco Delta Dunării, Street Delivery 2016, Bucharest Pride 2016, Queer Night, Spitalul de Psihiatrie Voila (pentru proiectul ”Normalitatea, ce cuvânt brutal!” - MNAC), Teatrul de Vară CAPITOL, Galeria Nicodim, Festivalul Amural 3 & 4 /2017+2018 (Brașov), expoziția WE WILL NOT CHANGE OUR SHOW - Brno, Cehia - One Gallery, Sofia, Control Club, Deschiderea Festivalului de Film OWR 2019, anim’est 2019, Institutul Goethe și două nunți.

Kali (Mihaela Drăgan) este actriță și dramaturgă care locuiește în București și își desfășoară activitatea profesională în diverse țări. Din 2014 este cofondatoare a companiei de teatru feminist rom Giuvlipen denumită ”avangarda Revoluției Rome”. Este cea mai tânără finalistă a premiului internațional Theatre Gilder / Coigney 2017 din New York, care recunoaște munca excepțională a 20 de femei de teatru din întreaga lume. În 2018, în rezidență la ParaSite Hong Kong, pune bazele unei noi mișcări artistice – Roma Futurism, ce explorează elemente SF în cultura romă și pune la intersecție cultura și istoria romă cu vrăjitoria și tehnologia viitorului.

Niko G (Nicoleta Ghiță) este actriță, este tânără și este foarte talentată. Transmite mesaje prin muzică și teatru și încearcă să-i motiveze pe cei care cred că „doar atât le-a oferit viața”. Din 2015 face parte din trupa Playhood, un grup de artiști adolescenți din cartierul Ferentari, care combină educația cu artele performative. În 2018 se alătură companiei de teatru Giuvlipen unde poate fi văzută în spectacolele ”Sexodrom” și ”Romacen: Vremea Vrăjitoarei”.

Ramya este o regină a drag-ului românesc: obraznică, sâcâitoare, supeeerbă, sexy și intensă. O artistă care performează pe scena muzicii independente în calitate de producătoare de muzică și mc. De asemenea, ea este actriță pe scena teatrului rom în care reprezintă subiecte precum: rasismul, sexismul, homofobia, transfobia, diferențele de clasă și gen etc..
---
În centrul acestei ediții se va afla Omul fără o identitate clară în mentalul majorității, în același timp urban și rural - pe scurt, străinul, minoritarul, marginea, periferia și tot ceea ce nu e inclus în acea majoritate. El poate fi asociat, în funcție de context, la fel de bine cu o persoană de etnie romă, cu o persoană homosexuală, cu o persoană săracă sau cu un refugiat sau imigrant. Cea mai mare parte a filmelor din program vor fi proiectate într-una din cele șase locații în aer liber: Verde Stop Arena, Cinema Elvire Popesco, Contego - The Coffee Factory, Institutul Balassi - Institutul Maghiar din București, Cinema Muzeul Țăranului și Mercato Kultur. Proiecțiile vor avea loc doar seara, concomitent în toate spațiile.
---
ORGANIZATOR:
Asociația One World Romania

Bilete prin EVENTBOOK.
2 comentarii

Concert. Mecanica #FLUID-elor
patriciabrown
#1 -

Comentariu nou
Un film impresionant, aceasta este o lucrare cinematografică care dă mult sens privitorului. [url=https://minecraft-classic.com]minecraft classic[/url]
Concert. Mecanica #FLUID-elor
patriciabrown
#2 -

Comentariu nou
Un film impresionant, aceasta este o lucrare cinematografică care dă mult sens privitorului. minecraft classic

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera