Coalitia pentru Familie vrea interzicerea filmului "Frumoasa si bestia"

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Am vazut Frumoasa si Bestia aseara la cinema. Nu m-a zguduit nicio "scena cu homosexuali" si nu inteleg de ce 2 barbati care danseaza impreuna sunt un pericol pentru lumea in care traim.

Imi amintesc foarte clar ca in scoala generala eram obligati sa stam la careu, 2 cate 2, tinandu-ne de mana - ca sa intram organizat in scoala. Baietii cu baietii, fetele cu fetele. Scandalos, nu?

Sau pe la petreceri, cand ne mai prosteam si dansam fete cu fete, baieti cu baieti. Ca in "Frumoasa si Bestia".

Eu, una, nu inteleg cum in 2017 pot sa citesc asa ceva:

Contextul:

Coalitia pentru Familie a facut un apel catre romani, prin intermediul unui mesaj postat pe pagina de Facebook, prin care ii indeamna sa contacteze Centrul National al Cinematografiei pentru a interzice filmul „Frumoasa si bestia” in cinematografele romanesti, dand exemple tari precum Malaezia si Rusia, unde pelicula Disney este interzisa minorilor sub 16 ani, din cauza „unui moment gay”.

    Mesajul integral postat pe contul de facebook al Coalitiei pentru Familie:

„Disney a retras filmul „Frumoasa și Bestia” din Malaezia după ce scena homosexuală a fost cenzurată. Situația este deosebit de delicată având în vedere că unele școli ar putea folosi filmul ca material didactic pentru ilustrarea poveștii Fraților Grimm. Rusia a interzis filmul pentru copiii cu vârsta sub 16 ani.
În România filmul a fost autorizat cu AG (audiență generală) de către Centrul Naţional al Cinematografiei. Puteți scrie centrului pe adresa: contact@cnc.gov.ro”.

Filmul a starnit numeroase controverse, fiind singura productie care contine "primul moment exclusiv gay" din istoria grupului Disney.

Din aceasta cauza, in Rusia filmul a fost inclus intr-o categorie de pelicule ce nu pot fi vizionate de spectatorii in varsta de pana la 16 ani, dupa apelul lansat de un deputat rus ultraconservator.

Manifestarile de sprijinire a comunitatii gay sunt sistematic interzise in Rusia, unde homosexualitatea a fost considerata o infractiune pana in 1993 si o maladie mintala pana in 1999, si in care homofobia se exprima adeseori in mod deschis.

Si in Malaezia, tara in care homosexualitatea este condamnata prin lege, lansarea productiei Disney a fost amanata pe o perioada nedefinita, intrucat autoritatile malaeziene cer Disney sa modifice continutul, implicit sa renunte la „momentul gay”.

In acest film, personajul Le Fou, interpretat de Josh Gad, este un camarad al principalului personaj negativ, Gaston, jucat de Luke Evans.

LeFou incearca sa se impace cu sentimentele sale pentru Gaston, ce il fac sa penduleze intre dorinta si admiratie fata de acesta, in cadrul unei intrigi secundare, desprinsa de firul narativ principal al peliculei.

"El este cineva care vrea intr-o zi sa fie ca Gaston, iar in ziua urmatoare sa il sarute. Este dezorientat in dorintele sale", a explicat regizorul peliculei.

Pe aceeasi tema:
1 comentariu vrei sa comentezi?

Coalitia pentru Familie vrea interzicerea filmului "Frumoasa si bestia"
Ada
#1 -

Nu putem păzi copiii interzicând..

Nu putem păzi copiii de rău interzicând filme,reviste,tinadu-i pe cei mici sub clopot de sticla.
Calea nu este clopotul de sticla,ci educarea lor...sa învețe sa aleagă binele de rău.Nu le putem fabrica o lume de cleștar

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Terasa mea preferata in 2017 este ...
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera