Clipul cu grasi care a devenit viral a fost filmat in Romania - intram putin in culise?

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Eat like the person you want to become - in romana nu suna la fel de bine; probabil o adaptare mioritica ar spune "Esti ceea ce mananci."

Ei bine, cu acest motto care devine epilog - a fost lansat spotul EDEKA ce a devenit viral.

Povestea infatiseaza in tonuri desaturate un oras in care toti locuitorii sunt obezi. Oameni si caini uniti de kilogramele in plus. Toata lumea mananca nonstop. Terci peste terci. Pana cand pustiul nostru, eroul principal, vede o pasare si isi doreste sa zboare ca ea.

Pare un tip inventiv asa ca isi construieste tot felul de dispozitive de zburat, numai ca are o mare problema: kilogramele in plus ii fac misiunea imposibila. Si de aici incolo va invitam la vizionare. MERITA!

In doua zile a ajuns la peste 2 milioane de vizualizari pe youtube si peste 10 milioane pe facebook.

Clipul asta are de toate: poveste buna, sound design cum trebuie, mesaj puternic cu influenta educativa pe partea alimentara (*nu mai mancati toate prostiile), imagine cinematica meticuls colorizata, un univers demn de filmele lui Wes Anderson combinate cu ale lui Tim Burton.

Edeka este cea mai mare corporatie nemteasca de supermarket, fondata in 1898.


Foto - Luiza Burhai

Dora Codita (make-up artist):

A fost interesant ca au folosit pe bune oameni supraponderali - actorii principali sunt toti din UK, si nu aveau nicio problema cu asta.

In rest... un regizor super dragut si in acelasi timp demanding, am facut o zi de probe de machiaj (desi stiu, nu e mare lucru vizual), dar am tot incercat variante. Trebuia sa avem influente de anii '60 care sa se integreze in peisaj.

Cat despre baietel... care poarta prosthetics, a venit un make-up de efecte speciale din Londra care a montat bucatile de latex pe pusti.

Altceva de la filmari? A fost frig ca dracu' si chiar a fost greu. Si pentru echipa, dar mai ales pentru toti oamenii aia cate joaca in pantofiori.

Stay tuned pentru ca urmeaza sa facem un interviu cu Andrei Chirila, unul din producatori, in cadrul caruia va vom povesti mai multe.
Nici un comentariu inca vrei sa comentezi?

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Terasa mea preferata in 2017 este ...
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera