Clatita deghizata si chevre doux - reteta saptamanii de la Mic dejun de Bucuresti

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Incepem o noua aventura impreuna cu Mihaela Pascu si Mic dejun de Bucuresti. In fiecare zi de marti, Mihaela, ne va insenina ziua cu cate o reteta delicioasa preparata chiar de ea. Fotografiile ii apartin.

Desert de impresionat intreaga populatie a lumii. Clatita deghizata si chevre doux

Am o placere deosebita in a ma uita la desene animate sambata sau duminica dimineata. Nu m-am dezvatat de acest obicei nici pana acum si probabil ca o sa fac asta si la 70 ani. Am avut o copilarie frumoasa, iar urmaritul desenelor dimineata ma duce parca inapoi in timp. E un rasfat pe care nu mi-l permit in fiecare weekend, dar savurez cu aceeasi bucurie de copil astfel de momente atunci cand am ocazia. Si daca tot e weekend, imi mai place sa ma rasfat si cu un mic dejun ceva mai dulce si ceva mai bogat in calorii.

Am avut norocul sa gasesc in timpul saptamanii o reteta aici pe care mi-am promis sa o pregatesc neaparat cu prima ocazie. Si fiindca pe aceste prime ocazii trebuie sa le cream noi fiindca nu se ivesc intotdeauna de la sine, am cumparat de vineri seara toate ingredientele, cu gandul la rasfatul de a doua zi.



Versiunea mea e diferita, puteti incerca ambele variante, o voi testa cu siguranta si eu pe cea originala fiindca sunt tare curioasa. Asadar, sa incepem.

Aveti nevoie de ingrediente pentru clatite. Reteta voastra de clatite e perfecta, mai ales daca stiti ca va ies ca la carte. Eu am facut o clatita cu faina integrala, fara ou.

Mai aveti nevoie de 2 felii de branza chevre doux (gasiti in supermarketuri astfel de rulouri de branza de capra), o portocala, cateva frunzulite de menta proaspata (optional), 50 ml smantana pentru frisca, 2 plicuri zahar vanilat (pudra), 1 lingurita extract de vanilie, 2 linguri dulceata amestecata cu zeama de portocala si 100 g zahar.

Va trebui sa razuiti mai intai prima jumatate a portocalei pentru a obtine aproximativ o lingurita de coaja rasa. Taiati portocala in felii destul de groase (1cm). Fierbeti 100 ml apa cu 100 g de zahar si adaugati feliile dupa ce s-a dizolvat zaharul. Lasati la foc mic pentru inca 20 minute.



Decupati clatita astfel incat sa fie perfect rotunda. Asezati pe ea o felie de portocala, apoi o felie de chevre doux, urmata de inca o felie de portocala fierbinte din sirop. Adaugati inca o felie de chevre doux decupata in interior. In acest spatiu asezati o bucatica din marginea clatitei.

Sosul de smantana se pregateste amestecand smantana cu extractul de vanilie, zaharul vanilat, coaja rasa de portocala si cateva linguri de zeama de portocala. Turnati sosul obtinut in jurul clatitei. Separat, amestecati dulceata de fructe de padure sau de visine cu doua linguri de zeama de portocala. Turnati cu o lingurita siropul astfel obtinut in mijlocul sosului.

Ati terminat si meritati aplauze! Pofta buna! Vezi mai multe retete de la Mic Dejun de Bucuresti aici!




Nici un comentariu inca vrei sa comentezi?

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ce fructe va place sa mix & match in iaurt?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera