Circuitul Salonul Calului, cel mai mare eveniment de calarie din Bucuresti

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Cea de-a doua partea a celui mai mare eveniment de echitatie, Circuitul Salonul Calului, va avea loc in perioada 5-7 Iunie, la Clubul de Echitatie Equestria.

Prima etapa s-a desfasurat in luna aprilie si a constat in competitii sustinute de 120 de calareti participanti, 185 de cai si peste 1000 de sustinatori.

Circuitul_Salonul_Calului__editia_a_IV-a__1_.jpg

Ce se intampla la Circuitul Salonul Calului?

In cadrul eveniementului vor fi organizate 15 probe de sarituri cu obstacole, dedicate atat adultilor, copiilor, profesionistilor, cat si amatorilor.

Circuitul_Salonul_Calului__editia_a_IV-a.jpg

Nivelul de dificultate a probelor

In cadrul competiilor vor avea loc probe cu niveluri diferite de dificultate: probe cu baraj, probe la cronometru, probe de alergare peste obstacole  si chiar proba de forta.

Probele incep de la nivelul E, cu dificultate scazuta si ajung la nivelul B, cea mai dificicila din competitie, cu obstacole de 1.3 metri.

Proba de forta consta in confruntarea calaretilor cu Zidul, cel mai inalt, iar Proba Equestria Masters, de nivel C, unde calaretii au voie sa ceara inaltimea urmatorului obstacol, pentru a-i pune in dificultate pe competitori.

Circuitul se va incheia duminica,  cu Trofeul Jockey Club, o proba de nivel B, cu baraj la cronometru.

Alteta sa regala Principele Nicolae va inmana trofeul castigatorului, in cadrul unei cermemonii calare.

Program desfasurat

salon_cal.png

Si in acest an, cel care aseaza parcursurile in cele 15 probe de sarituri peste obstacole, este Gilbert Remy - Sef de pista international gradul III, din Luxemburg.

Valoarea totala a premiilor pentru etapa a doua a Circuitului Salonul Calului se ridica la 36.300 lei.

In cadrul etapei a doua, vizitatorii clubului pot admira expozitia de tablouri dedicata pasionatilor de echitatie, semnata de Alina Manole.

Adresa Clubul de Echitatie Equestria: Strada Hipodromului nr. FN, Soseaua Bucuresti-Ploiesti

Bonus: Informatii utile despre calarie

1. Calaria, sau echitatie este atat un sport, cat si o modalitate de relaxare. Daca nu stiti cum sa va initiati in arta echitatiei, trebuie mai intai sa va alegeti un club de echitatie.

Am facut o lista cu locuri din Bucuresti unde poti luat cursuri.

Aici vei invata care sunt comenzile de baza: pas, galop, trap si comenzile pe care trebuie sa le stii pentru a stapani calul.

2. Echipamentul pentru echitatie este alcatuit din toca, o pereche de cizme de calarie, o pereche de pantaloni cu intaritura de piele, manusi de bumbac, lana sau lycra, vesta de protectie si cravasa.

Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera