Cine-concert Bestia: o capodoperă cu Pola Negri, acompaniată live de Włodek Pawlik

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Bestia (1917), capodopera cinematografiei mute semnată de regizorul Aleksander Hertz, cu Pola Negri în rol principal, ajunge în premieră în România, într-o versiune restaurată digital, la cea de-a 21-a ediție a Festivalului Internațional de Film Transilvania. Singura producție poloneză cu faimoasa actriță care a supraviețuit până astăzi va fi acompaniată live de muzica compozitorului și pianistului premiat cu Grammy, Włodek Pawlik. O ocazie unică de a explora începuturile cinematografiei poloneze, Cine-concertul Bestia, programat la Cluj-Napoca pe 20 iunie, va fi prezentat la Muzeul de Artă cu susținerea Institutului Polonez din București.

La începutul secolului XX, pe scenele teatrelor din Varșovia se năștea o adevărată stea. Cunoscută în întreaga lume sub numele de Pola Negri, Barbara Apolonia Chałupiec a debutat pe marele ecran la vârsta de 17 ani, în rolul tinerei dansatoare din Slave of Sin (1914). A devenit apoi una dintre actrițele favorite ale regizorului Aleksander Hertz, care a remarcat-o într-un spectacol muzical, și i-a oferit roluri principale în Wife (1915) și Students (1916). Filmele de la începuturile carierei sale au fost distruse integral sau parțial în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Bestia este singura excepție. Pelicula a supraviețuit doar pentru că a fost cumpărată în 1921 de un distribuitor de filme din New York.

Lansată în 1917, capodopera mută regizată de Aleksander Hertz vorbește despre consecințele deciziilor spontane pe care oamenii le iau atunci când se lasă pradă dorințelor. Pola Negri interpretează în film rolul unei tinere care-și dorește să experimenteze cât mai mult din plăcerile vieții, motiv pentru care dispare constant de-acasă. După o noapte de petrecere, aspru pedepsită de tatăl său, fuge definitiv din casa părintească și își începe viața de adult, implicându-se în relații pasagere și devenind o cunoscută dansatoare de cabaret. În curând, alegerile sale vor atrage consecințe pe măsură.

Prima proiecție a filmului în România va fi acompaniată la TIFF de Włodek Pawlik, artistul polonez distins în 2014 cu Premiul Grammy pentru Cel mai bun album jazz. Pianist versatil, compozitor de muzică de jazz și creator de muzică de film și teatru, a susținut concerte pe toate cele șapte continente, iar de-a lungul carierei sale a lansat nu mai puțin de 24 de albume. Este lider al trupei Włodek Pawlik Trio – cunoscută pentru renumitele sale albume jazz-rock și pentru colaborările de succes cu artiști precum Randy Brecker, Billy Hart și Richie Cole.

Cine-concertul Bestia acompaniat de Włodek Pawlik face parte din secțiunea Focus Polonia la TIFF 2022. Cine-concertul a avut premiera în 2018 la Festivalul Internațional de Film New Horizons din Wrocław și este programat în TIFF la sugestia New Horizons, festivalul beneficiind de un Carte Blanche la ediția din 2022.
3 comentarii

Cine-concert Bestia: o capodoperă cu Pola Negri, acompaniată live de Włodek Pawlik
run3donlineaz
#1 -

Re: Telemedicine App Development
I think it's good that sometimes you spend yourself playing play snake those kinds of games as this serves as stress reliever but if its too much where in you spend much time playing than fulfilling you priorities then its really not a good idea.
Cine-concert Bestia: o capodoperă cu Pola Negri, acompaniată live de Włodek Pawlik
seooo
#2 -

seo
Are any of you in need of a customised door, may it be interior or exterior? I would really suggest Caldwells as I have worked with them for all of my projects and they never disappoint. Here's the link to see more https://caldwells.com/interior-doors about their products.
Cine-concert Bestia: o capodoperă cu Pola Negri, acompaniată live de Włodek Pawlik
ssfs
#3 -

cas 20350-15-6
cas 20350-15-6 BOC Sciences is a leading contract development and manufacturing company, we provide quality products and services to our global partners. We focus on fermentation-related projects, combining microbial strain development, fermentation process optimization and other technologies with GMP manufacturing in order to meet the needs of our customers in the pharmaceutical, food and agricultural industries.

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera