Chestionar de Metropotam - de vorba cu Victor Firan/Cofetaria - art si letterer de Bucuresti
Chestionar de Metropotam este rubrica prin care ne dorim sa aflam mai multe despre personajele iconice din lumea artistica si nu numai.
Despre oameni cu povesti care merita spuse mai departe, despre povesti si locuri care sa ne inspire.
Astazi stam de vorba cu Victor Firan - cofetar la Cofetaria, art ca meserie si letterer de fiecare data cand are ocazia.
Daca vreti sa-l cunoasteti mai bine, va invitam sa-i cititi raspunsurile de mai jos:
Cine esti?
Victor, Firan, Diego, Cofetaria, depinde cine intreaba si pe unde se invarte.
Ce voiai sa te faci in copilarie?
Arhitect. Stateam cu bunica-miu cand facea proiectare si mi se parea mindfuck. Asta si aveam nevoie de un motiv real sa ii stric rotringurile alea scumpe.
Daca ai putea sa iti trimiti un mesaj tie la 14 ani, ce sfat ti-ai da?
[munca] Fa sa-ti placa tie si restul vin.
[viata] Toate trec.
Art + Copy = <3
Cu ce personaj dintr-un film sau serial ti-ar placea sa iesi la o bere? De ce?
Benedict Cumberbatch in "Sherlock"; sa-mi spuna cum sta treaba cu spiritul de observatie. Ma prind greu de chestii evidente.
Ce te motiveaza cand te trezesti dimineata fara niciun chef?
Nimic. Sunt oribil la trezire. Poti sa plangi, sa te pui in cur si-n cap langa mine. In schimb, trece dupa prima juma’ de ora. Dupa ce imi fac tasklist-ul sub dus, fug grabit. Deci dusul. Ala motiveaza!
5 mici placeri care-ti aduc bucurie:
- Pen-uri noi cu care nu sunt invatat
- Good feedback
- Caterinca proasta cu Ergo
- Discutii idioate si concepte aberante cu Carina
- Rose si racoare afara cu tine.
Care este cel mai important lucru pe care crezi ca l-ai facut pana acum?
Mi-am dat seama cat de putin conteaza parerea celorlalti si ca trebuie sa-mi tin filmul.
Cea mai recenta obsesie muzicala:
Independent - Toto x Silent Strike
Daca Bucurestiul ar fi un personaj cum ar arata/ ce superputeri ar avea?
Bucurestiul. Pfaaa, pai: are pana in 30 de ani, este crescut la bloc, cu baietii; a avut partea lui de seminte si bere la pet. Nu a fost prea bun la scoala, dar nici boul baltii. A fost tuns castron, a avut ciuf de Ronaldo d’ala pe frunte at some point, dupa a inceput sa schimbe anturajele.
A lasat Decebalul, a renuntat la caterinca cu tovarasii si a deschis o carte. A vazut niste teatru de strada, lumini si proiectii, a mai iesit in lume si i-a placut hipstereala. S-a intors inspirat, si-a facut un business caterinca (poate un van cu burgeri), cred ca a organizat si un eveniment tare.
Momentan se preocupa de asta. Vrea sa creasca, si sa fie bine-vazut de amicii pe care i-a cunoscut cand a zburat peste hotare. Asta e Bucurestiul pe care il cunosc eu. Evident, mai are rataciri si trairi din perioada de "baieteala", mai uita sa se duca la vot, mai taie un copac ca prostu' ca asa crede el, dar per total cu varsta vine si intelepciunea.
O sa fie un personaj tare peste ani. Superputeri. Schimbarea. E greu sa te schimbi, o stiu cel mai bine. A reusit sa fie romantic, sa stea la Capsa si sa studieze, dupa gri si anost, revolutionar si acum interesat de nou.
De ce trebuie sa te feresti in Bucuresti?
Trafic la 9 si 6.30, cozi la ANAF, taxi de 3.5 lei, marti la Control, combinatori, pasajul unirii 1/ unirii 2, Ratb si usi deschise in fata cand pedalezi.
Top 3 locuri unde-ti place sa mananci in Bucuresti:
Whoaa, doar 3?
Alt-Shift/Control - pentru cel mai blana snitzel cu dulceata de ceapa si pentru pizza parmigiano e pomodori secchi. Plec spre ei.
Modelier - pentru burgerul cu halloumi cu extra bacon si feelingul de acasa cu prietenii.
Ad-hoc - pentru pastele fresh si prajitura aia cu bezea care m-ar motiva sa ma trezesc cu chef.
Top 3 locuri unde-ti place sa bei in oras:
Energiea
Control
Modelier
Cea mai inedita experienta culinara pe care ai avut-o in Bucuresti (sens pozitiv sau negativ)
Am vazut o rapire pe Kiseleff. Ah, culinara.
Orice gateste tata. Omul nu se complica cu multe mirodenii or so, ca nu ii plac. Dar la sfarsit te minunezi ce chestii bune ies din sare, piper si slow-cooking. Placinta aia cu mere face oameni sa se deplaseze din cartier in cartier just to get a piece. La fel si pizza. Hey dad, vin la niste pastrama de oaie duminica!
Cum arata barul perfect in viziunea ta? (de la design si pana la oameni)
Staff-ul de la Energiea, Vibe-ul de la Modelier, amenajat de Robert Marin sau Mihai Popescu. Oamenii, sa fie d-ai nostri: artisti, scriitori, betivi, arhitecti. Cu muzica, cu design-ul, cu advertisingul. Cu bani putini dupa 3 ale lunii. Spenders and Creatives.
Ce le-ar trebui romanilor sa nu-i mai vedem tristi si posomorati pe strada?
Bani.
Naaaaah.
Reusite mici si multe, o vorba buna, un zambet si o caterinca proasta. Vad ca merge lately.
Incearca sa schimbi ziua romanilor cu care interactionezi, o sa te simti si tu mai bine
Ce evenimente nu ar trebui sa ratam in 2016?
Rihanna, Balkanik, #candlanseazaOgradatypefaceul
Oameni pe care ii consideri Figuri Emblematice ale Bucurestiului
Caragiale si Toto, Ergo si Vlad Eftenie,Vladimir Setran si Erps, Ion Mincu si Robert Marin; ai mei.
Gabriela Vranceanu Firea.
Tu ce parere ai?
Pentru a posta trebuie sa fii logat.