Chestionar de Metropotam - de vorbă cu actrița Patricia Ionescu: "Dacă îți vei accepta propria autenticitate, atunci vei putea să accepți și autenticitatea celor din jur. "

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Chestionar de Metropotam este rubrica prin care ne dorim să aflăm mai multe despre personajele iconice din lumea artistică și nu numai.

Despre oameni cu povești care merită spuse mai departe, despre întâmplări și locuri care să ne inspire.

Astăzi stăm de vorbă cu actrita și trainerul Patricia Ionescu, despre care aflam mai multe in 3, 2, 1...

Cine esti?
Sunt un suflet.

Ce voiai sa devii in copilarie?
Întotdeauna am vrut să fiu actriță, dar am mai avut perioade cu fantezii despre cum o să devin eu designer vestimentar. Dar cine știe?!? Am toată viața înainte 😉

Daca ai putea sa iti trimiti un mesaj tie la 14 ani, ce sfat ti-ai da?
Awww! Mi-aș spune “Baby, lasă-te văzută, e ok! Nu ești o ciudată și chiar dacă ai fi, nu contează cum te etichetează oamenii din jur. O vor face oricum, deci de ce vrei să corespunzi? Dă-ți voie, ai încredere și nu te ascunde după fundița roz. Dacă îți vei accepta propria autenticitate, atunci vei putea să accepți și autenticitatea celor din jur. Hai, bucură-te de toate culorile tale!”

Ce ai descoperit la tine, în această perioada?
A fost o perioadă foarte intensă pentru mine. E ca și când eu credeam că stau într-un apartament cu trei camera și, de fapt, heeeei, am un super palat. Deocamdată explorez parterul, dar pare că ar avea multe etaje… Și ca să fiu mai concretă, am descoperit o parte din mine pe care o bănuiam, dar pe care o ignoram, am descoperit un nou mod de a mă raporta la oameni și experiențe, un nou mod de a mă raporta la mine însămi.

Cu ce personaj dintr-un film sau serial ti-ar placea sa iesi la o bere? De ce?
Marcello Mastroiani, clar! Probabil Marcello din “La Dolce Vita”, doar ca să vină îmbrăcat la costum și să îmi spună “Ciao, bella!” Am bea vin totuși, nu bere și l-aș lăsa pe el să vorbească mai mult. Ar fi și păcat să nu… 😊. Și, oricum, eu în italiană știu doar să dau din mâini.
Și dacă vinul e bun și rochia mea e destul de elegantă, poate fac și un dans în fântână (la Unirii).

Ce te motiveaza cand te trezesti dimineata fara niciun chef?
Superficial poate, dar cafeaua pe care o fac e prima chestie care îmi trece prin minte și mă face să mă ridic rapid din pat; după, vine și cheful.

5 mici placeri care-ti aduc bucurie.
Ciocolata, așternuturile proaspăt spălate și călcate, un pahar de rose la apus, mirosul de caprifoi și ploile cu soare.

O melodie care te face mereu să zâmbești
"À la claire fontaine".


Care este cel mai important lucru pe care crezi ca l-ai facut sau l-ai invatat pana acum?
Deși mi-a luat ceva, am învățat că sunt cel mai important om din viața mea și că tot ce trebuie să fac este să mă las să curg (ca un râu).

Cea mai mare frica.
Mi-e frică de ziduri, bariere și lacăte. Și de orice are 2 roți, dar asta-I o frică mai măruntă.

Cea mai recenta obsesie muzicala.
Bel Ami- My desire.


Daca Bucurestiul ar fi un personaj cum ar arata/ ce superputeri ar avea?
Oooh! Bucureștiul ar fi un personaj gen Kevin din Split cu multiple personalități. Complex, profund, dar tulburat tare. Ar vira când dintr-un graffer cool într-un bătrân pedant cu monoclu, când dintr-o damă decoltată și vulgară într-un puști smart și ambițios, cu pistrui și o sprânceană ridicată; apoi s-ar transforma într-o doamnă rafinată de la început de secol XX, apoi într-un milițian gras cu creierul spălat, apoi o babă obtuză cu voce pițigăiată, apoi ar fi o pasăre mare, uriașă, albă. Ar zbura, deci. În urmă ar lăsa miros de cărămidă udă.

De ce trebuie sa te feresti in Bucuresti?
De gândaci - am auzit că în unele zone sunt unii care au suferit mutații genetice sau nu știu ce naiba; nu zic unde, că nu vreau să supăr pe nimeni. Peace!
De parcangii de #pestetot

Top 3 locuri unde-ti place sa mananci in Bucuresti
Belli Siciliani;
Buoni e Bravi;
Iar pentru desert, înghețata cu caștalie de la Delicii Libaneze și, oricât de macabru sună, coliva de la Bazaar.

Top 3 locuri unde-ti place (placea) sa bei in oras
Curtea Școalei, Ceainăria Infinitea, Simbio.

Cea mai inedita experienta culinara pe care ai avut-o in Bucuresti (sens pozitiv sau negativ)
Toată doza de inedit a fost epuizată în cafeaua cu gumă mestecată din Sibiu, în limonada pe care o chelnăriță NU a vrut să mi-o servească în Craiova sau în rechinul aproape crud din Vamă; în București doar zâmbete banale, good food & experiențe plăcute.

Cum arata barul perfect in viziunea ta? (de la design si pana la oameni)
Ofer consultanță! 😊 Glumesc, dar chiar mi-ar plăcea să dispară toate umbrelele cu branduri de pe terase, să nu mai existe doar câteva tipuri de mobilier sau câteva stiluri “care prind” de amenjare. Chiar nu-mi place deloc zona asta de “uniformă”. Bleah!
Barul perfect- pentru mine- poate fi în multe feluri. Vreau să zic chiar muuulte feluri. O variantă ar fi un bar cu o grădină ușor sălbatică unde să existe pături și perne în loc de mese și scaune (da, cu niște suporturi pentru pahare- m-am gândit și la asta), să stăm la un picnic printere copaci și luminițe; muzică în surdină și oameni relaxați și prietenoși. Cred că se poate crea astfel fix genul acela de vibe de “acasă la cineva”, iar asta fidelizează oamenii.

Ce le-ar trebui romanilor sa nu-i mai vedem tristi si posomorati pe strada?

Of… Eu cred într-o înlănțuire între bani și educație. Noi deocamdată avem un nivel de trai foarte scăzut, fapt ce cauzează stres, griji și dezinteres pentru alte aspecte mai subtile ale vieții. Și, din păcate, suntem în urmă și cu educația; nu toți știm să spunem măcar “mulțumesc” și “vă rog” doamnei care ne-a servit x produs la magazin.
Să nu uităm că, zeci de ani, românii au învățat mai de grabă cum să se ascundă, să disimuleze, au fost cuprinși de un gri profund. Avem nevoie deci de câteva generații ca să ne curățăm adn-ul de aceste reminiscențe. Procesul a început, dar este unul de durată.

Oameni pe care ii consideri Figuri Emblematice ale Bucurestiului.

Șoferul care te claxonează imediat ce s-a făcut verde la semafor, taximetristul care niciodata nu se retrage acolo unde mergi tu, cerșetoarea care are aceeași rețetă cu medicamente și aceeași poveste mereu, bucureșteanul get-beget care e supărat pe toți ardelenii, oltenii, dar în special pe moldovenii care au luat cu asalt capitala, hipsterul super-mega-diferit care se duce la x terasă unde se întâlnesc toți hipsterii ca el. Ei, da…chiar sunt niște figuri!

2 comentarii

Chestionar de Metropotam - de vorbă cu Patricia Ionescu: "Dacă îți vei accepta propria autenticitate, atunci vei putea să accepți și autenticitatea celor din jur. "
guest
#1 -

viral vectors
viral vectors - Viral vectors have been widely used as gene delivery vehicles. Compared to the conventional transfection methods, transduction usually results in much higher gene delivery efficiency, sometimes almost 100%. These are especially useful for gene delivery into primary cells or stem cells which is recalcitrant to conventional transfection methodologies. However, construction of a viral vector is a laborious process, and most commercial services in this area have so far been either too expensive or not user-friendly. With years of experience, Creative Biogene has launched a powerful QVirusTM Platform for Lentivirus, Retrovirus, Adeno-associated Virus (AAV), Adenoviruses, Retrovirus, Oncolytic virus, etc.
Chestionar de Metropotam - de vorbă cu Patricia Ionescu: "Dacă îți vei accepta propria autenticitate, atunci vei putea să accepți și autenticitatea celor din jur. "
seooo
#2 -

seo
I can attest that Caldwell is the best in their market yet. Their products and services, together with their prices says it all. See https://caldwells.com/interior-doors/victorian-doors link to their site to see what I am talking about.

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera